Ροή Τοπικά

Συνάντηση της Φωτεινής Αναστασίου με τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων

Η Φωτεινή Αναστασίου επισκέφθηκε τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του, κ. Νίκο Γουγουλάκη, και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην συνάντησή τους συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον δικηγορικό κόσμο στα Τρίκαλα αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα. Η κ. Αναστασίου ανέφερε πως ιδίως τα χρόνια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ο θεσμός της Δικαιοσύνης στάθηκε σημαντικός και σταθερός πυλώνας της Δημοκρατίας μας.

Από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου επισημάνθηκαν και συγκεκριμένα προβλήματα που χρήζουν επίλυσης στο άμεσο μέλλον, όπως το θέμα της σύνδεσης του δικαστικού μεγάρου με το φυσικό αέριο, καθώς έχει γίνει η εγκατάσταση αλλά το ΤΑΧΔΙΚ δεν πληρώνει το τέλος σύνδεσης. Αξίζει να σημειωθεί και η ανάγκη εγκατάστασης κλιματισμού στην αίθουσα Ειρηνοδικείου Καλαμπάκας.

Παράλληλα, τονίστηκε πως πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός οργανικών θέσεων σε πρωτοδικεία και εισαγγελικές αρχές και συγκεκριμένα επισημάνθηκε η ανάγκη να θεσμοθετηθεί μία επιπλέον θέση εισαγγελικού λειτουργού στα Τρίκαλα, επειδή υπάρχει αυξημένος φόρτος εργασίας λόγω και της λειτουργίας των φυλακών στην περιοχή μας. Επιπλέον, συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί κατά την μεταφορά στοιχείων από το Ταμείο Υγείας των Δικηγόρων στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ αλλά και τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στην πρόσβαση των πολιτών στην δικαιοσύνη εξαιτίας του υψηλού Φ.Π.Α.

Τέλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Γουγουλάκης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει ο Σύλλογος για την ψηφιοποίηση των ατομικών φακέλων των μελών του. Η κ. Αναστασίου ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου για την συζήτηση αυτή και συμφώνησαν πως θα ξαναγίνει συνάντηση τους στο κοντινό μέλλον.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης