Ροή Τοπικά

Συνάντηση των αποφοίτων της ΣΜΥ με τον βουλευτή Αθ. Λιούτα

Συνάντηση σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας, πραγματοποίησε το πρωί της 25ης Ιουνίου, εκπροσωπώντας το Δ.Σ, ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ), κ. Στέφανος Κουκουράβας, με τον Βουλευτή Τρικάλων κ. Αθανάσιο Λιούτα (Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης).

 

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

α.     Χρόνος Διοικήσεως – Ειδικής Υπηρεσίας

β.     Αποκατάσταση Μισθολογικών Αδικιών έναντι των αποφοίτων ΑΣΣΥ

γ.     Τοποθετήσεις – Μεταθέσεις

δ.     Συνταξιοδοτικά – Ασφαλιστικά Θέματα

ε.      Μέτρα εκσυγχρονισμού και μετεξέλιξης των ΕΑΑ

που απασχολούν ως επί το πλείστον τους αποφοίτους της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), ενώ επιδόθηκε στον κ. Βουλευτή και σχετικό ενημερωτικό Υπόμνημα του Συνδέσμου, όπου καταγράφεται αναλυτικά ποιος είναι ο Σ.Α.Σ.Μ.Υ, τι πρεσβεύει και τι επιδιώκει να επιτύχει μέσω της συλλογικής έκφρασης των αποφοίτων της ΣΜΥ.

 

Ο Γεν Γραμματέας του ΣΑΣΜΥ επικεντρώθηκε στα θέματα του Υπομνήματος και τόνισε ότι οφείλουμε άπαντες να αποδεχθούμε τις κοινωνικές αλλαγές που συντελούνται και να τις μετατρέψουμε σε προκλήσεις εξορθολογισμού, ήτοι βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση των ανθρωπίνων πόρων, με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

 

Τέλος επισήμανε ότι η συνεχόμενη αδιαφορία της Πολιτείας για τους αποφοίτους ΑΣΣΥ, δυστυχώς επιφυλάσσει μια επιλεκτικά δυσμενή μεταχείριση προς αυτούς έναντι των υπολοίπων κατηγοριών.

 

Από την πλευρά του κ. Βουλευτή, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα που δεν επιφέρουν κανένα απολύτως οικονομικό κόστος (λόγω των δημοσιονομικών της χώρας) και μπορούν να επιλυθούν άμεσα δηλώνοντας πως προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και ο ίδιος και θα σταθεί αρωγός στο ΣΑΣΜΥ και κατ’ επέκταση στο σύνολο των αποφοίτων ΑΣΣΥ. Μάλιστα τόνισε ότι, στο σποτ της προεκλογικής του καμπάνιας, είχε ως στόχο το «ότι δεν πρέπει να μένουμε μόνο στα λόγια, παρά να κάνουμε πράξη τα όσα είπαμε».

 

Και οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην από κοινού τακτική επικοινωνία και εποικοδομητική συνεργασία, για την διασφάλιση του κλίματος εμπιστοσύνης και διαφάνειας μεταξύ των Πολιτικών Αρχών και του ΣΑΣΜΥ.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης