Τοπικά

Συνεργασία Δήμου Πύλης-ΕΚΑΒ και μαθήματα πρώτων βοηθειών στα χωριά της περιοχής

Ο Δήμος Πύλης, διά της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης, κας Χαράς Καλιώρα, συνεχίζει εντατικά τις ενημερωτικές δράσειςγια την «Εκμάθηση Παροχής Πρώτων Βοηθειών-ΚΑΡΠΑ και Χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή», στις Δημοτικές  Κοινότητες του ορεινού όγκου, καθώς η γνώση σώζει ζωές.

 

 

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 09/08/2024, στον οικισμό Αετό της Δ.Κ.  Παχτουρίου, ο Δήμος Πύλης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Παχτουρίου Δ.Ε. Νεράιδας κ. Μπόλλης Παναγιώτης, ο Πρόεδρος κ. Γούλας Δήμος και το Δ.Σ. του Μορφωτικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αετού Τρικάλων, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας- Παράρτημα Τρικάλων με εκπαιδευτέςΕΚΑΒ τους κ.κ. Βράντζα Νίκο και Ρακοβίτη Βασίλη,πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση, με κίνητρο την παροχή της απαραίτητης γνώσης για την εφαρμογή καλών πρακτικών Πρώτων Βοηθειών.

Την Κυριακή 11/08/2024, ο Δήμος Πύλης, με τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Νεράιδας Δ.Ε. Νεράιδας κ. Καρακώστας Χρήστος, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεράιδας , σε συνεργασία με το  ΕΚΑΒ Θεσσαλίας- Παράρτημα Τρικάλων και εκπαιδευτήΕΚΑΒ τον κ. Βράντζα Νίκο, μαζί με την Ιατρό Χαρά Καλιώρα, συνέχισε την υλοποίηση των δράσεων εκμάθησης στη Νεράιδα Τρικάλων, παρέχοντας για άλλη μια φορά τα αναγκαία εφόδια τεχνικών για άμεση παρέμβαση σε περίπτωση κινδύνου ανθρώπινης ζωής. Ευγενική κίνηση και τιμή για τους εκπαιδευτές η παραλαβή του συγγράμματος του κ. Χρηστάκη Θανάση «Η Νεράιδα και ο κόσμος της», αναμνηστικό της επίσκεψης στο χωριό του.

Άξιο αναφοράς είναι η ύπαρξη απινιδωτή στο Ιατρείοτης Νεράιδας Τρικάλων από το 2022, με χορηγία του Δήμου Πύλης, έπειτα από ενέργειες της Αντιδημάρχου και Ιατρού, κας  Καλιώρα, εξυπηρετώντας άμεσα τις ανάγκες της περιοχής χωρίς να χάνεται χρόνος λόγω των μεγάλων αποστάσεων.

Ο απινιδωτής, ο οποίος τοποθετήθηκε στον ΑετόΠαχτουρίου, στον εξωτερικό χώρο των γραφείων του Μορφωτικού- Εξωραϊστικού Συλλόγου Αετού Τρικάλων, είναι ευγενική χορηγία των «Φαρμακοποιών του Κόσμου», για την υποστήριξη των κατοίκων των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης