Τοπικά

Σφοδρή επίθεση Λώρεν σε Λάππα. Τι θα κάνει ο Κρεμμύδας με το ΚΙΝ.ΑΛ.;

Σε πλήρη εξέλιξη ο «αδελφοκτόνος» πόλεμος στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛ. με φόντο το Δήμο Τρικκαίων.

Από καιρό υπήρχε μια καχυποψία, αλλά οι δηλώσεις του Χρήστου Λάππα την Τετάρτη ότι «δεν πρέπει να πάει στο ΚΙΝΑΛ να πάρει στήριξη ο Κρεμμύδας» (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά) προκάλεσε αντιδράσεις και… εκρήξεις. Με μια μακροσκελή δήλωση-ανακοίνωση η ιστορική γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα, μέλος δε της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. Λώρεν Κασσοπούλου, σηκώνει το γάντι και απαντάει σε ένα προς ένα τα σημεία των θέσεων του πρώην δημάρχου. «Το Κίνημα Αλλαγής έχει τις δικές του διαδικασίες και δεν ετεροπροσδιορίζεται από τις αποφάσεις  άλλων» λέει στην ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά:

«Από την  Λώρεν Κασσοπούλου     μέλος Κ.Ε του Κινήματος Αλλαγής

Με αφορμή τις υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές  παρακολουθώ με έκπληξη τις  χωρίς λόγο επιθέσεις στο Κίνημα Αλλαγής. Δεν κατανοώ τους  λόγους αυτής της συμπεριφοράς όταν μάλιστα προέρχεται  από στελέχη μας.

Επί μήνες στα πλαίσια του σήριαλ εξεύρεσης υποψηφίου Δημάρχου δεχόμαστε σε τακτική βάση  και δημόσια, χλευασμό, απαξίωση των θεσμικών μας οργάνων, επιθέσεις, ειρωνείες , πολιτικές προσβολές,  μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς κι αυτό έχει εξοργίσει τα μέλη και τους φίλους του κινήματος.

Από την αρχή ο κ. Λάππας διεκδικούσε από το Κίνημα Αλλαγής την αυτονομία της δημοτικής  μας  παράταξης  – που σημειωτέον έχει πάρει χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ – στην ανάδειξη υποψηφίου Δημάρχου κι αυτό είναι σεβαστό,  την ίδια ώρα που συνομιλούσε με την Ν.Ε  και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Παρ΄ότι ενοχληθήκαμε  το σεβαστήκαμε και σιωπήσαμε γιατί μέλημα μας είναι η ενωτική πορεία προς τις εκλογές.

Όταν αντιλήφθηκαν ότι αυτό ενόχλησε και ότι η υποτιθέμενη αυτονομία μόνο απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής και όχι στο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ « έμπαζε»  πολιτικά, επινοήθηκε η δημιουργία μιας αυτοδιοικητικής ομάδας από τα μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μετριαστεί η αντίφαση της κατάστασης.

Να θυμίσω στον κ. Λάππα ότι όταν ήταν ο ίδιος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έδινε χρίσματα στους υποψηφίους  Δημάρχους και ο ίδιος τόσο το 2010 όσο και το 2014 πήρε και δέχτηκε χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ ως Υποψήφιος Δήμαρχος .

Επομένως η αυτονομία μιας αυτοδιοικητικής παράταξης ως πεποίθηση δεν μπορεί να είναι αλα καρτ και να επηρεάζεται κάθε φορά από τα ψηφαλάκια.

Είναι υποκρισία και υποτιμάται η νοημοσύνη των τρικαλινών πολιτών να δημιουργούνται αυτοδιοικητικές παρατάξεις όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καμιά δραστηριότητα και λειτουργία μόνο και μόνο για  να εξυπηρετηθεί  η στρατηγική του κόμματος τους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.  Επίσης να θυμίσω ότι καυτηριάζαμε  το 2014 την δήθεν ανεξάρτητη υποψηφιότητα του κ. Παπαστεργίου.  Αρκετά λοιπόν  με την υποκρισία των κομμάτων .

Στο Κίνημα Αλλαγής επιλέξαμε να παρουσιαζόμαστε  μπροστά στον ελληνικό λαό  με την αλήθεια λόγων και  έργων. Άλλος δρόμος  επιταχύνει την απαξίωση της πολιτικής και των κομμάτων που για μας παραμένει πυλώνας της δημοκρατικής λειτουργίας μια ς  χώρας.

Σαν ΠΑΣΟΚ και σαν Κίνημα Αλλαγής έχουμε αποδείξει με πράξεις τον σεβασμό  μας στην αυτόνομη και ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση και πρώτος μπορεί να το επιβεβαιώσει ο κ. Λάππας που το κόμμα μας παρ΄ότι του έδωσε χρίσμα ούτε τον χειραγώγησε ούτε αναμείχτηκε ποτέ στην Διοίκηση και Λειτουργία του Δήμου επί Δημαρχίας του.

Είναι άλλο η αυτονομία κι άλλο η  αξιολόγηση  των  πολιτικών  χαρακτηριστικών  μιας υποψηφιότητας για την οποία καλείται ένα κόμμα να δώσει ΣΤΗΡΙΞΗ.  Αυτό δεν σημαίνει ούτε κηδεμονία ούτε πατερναλιστική λογική.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν μίλησε ποτέ για χρίσμα. Στις διαδικασίες του προβλέπονται                          α)  ΣΤΗΡΙΞΗ  εφ΄όσον κάποιος υποψήφιος το ζητήσει γιατί στήριξη με το ζόρι δεν δίνουμε σε κανέναν                                                                                                                                               β) ΣΥΖΗΤΗΣΗ επί του πολιτικού  πλαισίου  βάσει του οποίου θα δοθεί η στήριξη όταν στην προκειμένη περίπτωση  ο ΣΥΡΙΖΑ δημόσια ΕΝΕΚΡΙΝΕ πρώτος την υποψηφιότητα Κρεμμύδα  (προβαίνοντας μάλιστα σε απαράδεκτη αξιολόγηση των δικών μας στελεχών) και συμφώνησε πολιτικά στην στήριξη του. Γιατί είναι κακό να συζητήσει μαζί μας;

Ειλικρινά δεν αποδέχομαι να διαστρεβλώνονται τόσο αναίτια οι θέσεις μας και μάλιστα από τα ίδια τα στελέχη μας  και να  απαντάνε με ειρωνείες και χλευασμό για το κίνημα μας και τα όργανα του κόμματος μας  προκειμένου να καταθέσουν διαπιστευτήρια αυτονομίας στον ΣΥΡΙΖΑ που ξαφνικά αγάπησε τον κ.  Λάππα και την δημοτική μας παράταξη

Σέβομαι την επιθυμία  της δημοτικής παράταξης  για αυτονομία έστω και αν αφορά μόνο τον δικό μας  χώρο αλλά οφείλουν  κι εκείνοι να σεβαστούν την αυτονομία των αποφάσεων του Κινήματος Αλλαγής . Το Κίνημα Αλλαγής έχει τις δικές του διαδικασίες και δεν ετεροπροσδιορίζεται από τις αποφάσεις  άλλων. Και όσοι θεωρούν ότι δεν έχει δυνάμεις στην κοινωνία και ψάχνουν πιο ισχυρά ερείσματα θα εκπλαγούν. Γιατί το Κϊνημα Αλλαγής στους μαζικούς χώρους παραμένει ισχυρό και θα το αντιληφθούν στις επικείμενες  εκλογές                                   Ας μην το υποτιμούν».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης