Ροή Τοπικά

Σφυροκόπημα Σκρέκα στη Βουλή. “Κατάπτυστη η Συμφωνία των Πρεσπών” (video)

Σκληρή επίθεση του βουλευτή Τρικάλων και πρώην υπουργού στη Κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

Συγκεκριμένα ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη “«Μαύρη Βίβλο» της διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα, όπου το κεφάλαιο «Παράδοση της Μακεδονίας άνευ όρων εν καιρώ ειρήνης» θα έχει περίοπτη θέση και θα είναι πολύ σκοτεινό”.

Ο Κ. Σκρέκας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάπτυστη, όπως τη χαρακτήρισε, Συμφωνία των Πρεσπών, υπογραμμίζοντας ότι είναι εθνικά επιζήμια, καθώς παραχωρεί «μακεδονική» ταυτότητα και «μακεδονική» γλώσσα στους κατοίκους των Σκοπίων, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για την παραχάραξη της Ελληνικής Ιστορίας, αφού αναγνωρίζει το δικαίωμα σε Σκοπιανούς δήθεν ειδικούς ιστορικούς να αφαιρέσουν από τα βιβλία που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στα σχολεία όσα σημεία μπορεί να θεωρήσουν ως «ανακριβή» ή «αλυτρωτικά».

Ο Κ. Σκρέκας ανέφερε τρία γεγονότα, που, όπως επισήμανε, αποδεικνύουν γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καταστροφική για τα εθνικά συμφέροντα.

Πρώτον, στο άρθρο 1, παράγραφος 3, της Συμφωνίας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει de facto ότι στα Σκόπια κατοικεί ένας λαός που στη ρηματική διακοίνωση της σκοπιανής κυβέρνησης αναφέρεται ως «μακεδονικός» λαός.

Δεύτερον, στο άρθρο 8, παράγραφος 5, η κυβέρνηση ομολογεί ουσιαστικά ότι σε συνεργασία με Σκοπιανούς ιστορικούς δεν θα διστάσει να παραχαράξει και να ξαναγράψει την Ελληνική Ιστορία, όπως αυτή αναφέρεται στα ελληνικά βιβλία.

Τρίτον, στο άρθρο 1, παράγραφος 4, υπογραμμίζεται ότι θα πρέπει πρώτα να έχουν ολοκληρωθεί συγκεκριμένες συνταγματικές τροποποιήσεις και εσωτερικές νομικές διαδικασίες από την πλευρά των Σκοπίων και μετά να έρθει προς κύρωση η Συμφωνία από την Ελληνική Βουλή. Οι Σκοπιανοί όμως, δεν έχουν αλλάξει το Σύνταγμα τους, άρα παραβιάζουν συμβατικές υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών, είπε ο κ. Σκρέκας και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αγνοεί αυτό το γεγονός, αλλά έχει το θράσος και να πανηγυρίζει.

Και ο Κ. Σκρέκας ολοκλήρωσε την ομιλία του, τονίζοντας: «Δεν την ψηφίζουμε αυτή την κατάπτυστη Συμφωνία και θα κάνουμε το παν για να μην κυρωθεί από τη σημερινή Βουλή. Παρακαλώ και σας, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, να αναλογιστείτε την ευθύνη που έχετε απέναντι στην ιστορία και να μην ψηφίσετε αυτή την εθνικά επιζήμια Συμφωνία».

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης