Ροή Τοπικά

Τέλος τα… tablets για τους ψάλτες των Τρικάλων. Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου

Είχε γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια να ψέλνουν και στα Τρίκαλα με τη χρήση tablets και όχι των ιερών βιβλίων.

Για τους ιεροψάλτες αποτελούσε μια ευκολία καθώς είχε κατεβασμένα όλα τα αρχεία τους στα tablets και έτσι εύκολα και απλά μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να ψάλλουν καταλλήλως ή να αναγνώσουν ιερά κείμενα. Ωστόσο η εικόνα που δίνεται στο εκκλησίασμα δεν είναι η πρέπουσα.

Έτσι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου σημειώματος σύμφωνα με το οποίο ανακαλεί στην τάξη τους ιεροψάλτες, καλώντας τους πλέον να αναγιγνώσκουν μόνο από τα βιβλία. Απαγορεύει μάλιστα την χρήση ηλεκτρονικών μέσων κατά την ώρα της Θείας Λατρείας και εμμένει στη χρήση των βιβλίων τα οποία «θεωρούνται αντικείμενα έχοντα ιερότητα».

Ο πρόεδρος των Τρικαλινών ιεροψαλτών Αθανάσιος Δημητρίου μιλώντας στο trikalavoice.gr  σημειώνει ότι «όντως τα τελευταία χρόνια έχει παραγίνει το κακό με την χρήση tablet ή smartphone στα αναλόγια. Μπορεί για εμάς να είναι μια ευκολία, όμως όντως δεν ταιριάζει με την παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας και ασπαζόμαστε απόλυτα το εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Συνόδου. Οφείλουμε και εμείς να δείχνουμε τον σεβασμό που πρέπει κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Ακολουθιών».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης