Τοπικά

Τα Εκπαιδευτήρια ΑΘΗΝΑ στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου

Στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Σοφία Μαργαρίτη (Οικονομολόγο) και συνοδούς καθηγητές τον κ. Παναγιώτη Σακκά(Χημικό) και κ. Νίκο Παπαϊωάννου (Μουσικό) πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 την πρώτη μας εξόρμηση έξω από το χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Κέντρο  Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε)  του Δήμου Μουζακίου και να συμμετέχουν στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα «Ενεργός πολίτης» και «Ανακύκλωση: Θέλω-μπορώ-συμμετέχω».

Κατά την άφιξη μας υποδέχτηκαν οι εκπρόσωποι του Κ.Π.Ε και υπεύθυνοι των αντίστοιχων προγραμμάτων με επικεφαλής τους  κ. Ντάνη  και κ. Γραμμένο και αφού αρχικά έγινε μια σύντομη παρουσίαση – ενημέρωση για τις εκπαιδευτικές δράσεις του Κ.Π.Ε Μουζακίου χωριστήκαμε σε δύο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα ενημερώθηκε για την ζωτική σημασία της Ανακύκλωσης και της  προστασίας του περιβάλλοντος και στη συνέχεια μετακινήθηκε σε εξωτερικό χώρο της περιοχής του Δήμου Μουζακίου όπου ανέπτυξε δράση σχετική με την Ανακύκλωση.

Η δεύτερη ομάδα, αρχικά, πληροφορήθηκε για την σημασία του Ενεργού Πολίτη  και στη συνέχεια έγινε προσπάθεια για την ανάδειξη της  αναγκαιότητας να υπάρχουν ενεργοί και όχι απαθείς πολίτες προκειμένου να έχει μέλλον η κοινωνία μας. Το πρόγραμμα του ενεργού πολίτη ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Δημαρχείο Μουζακίου.  Μια αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης κ. Κωτσό,  μας υποδέχτηκε και όλοι μαζί είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τον ρόλο του Δημάρχου,  την σημασία του 1ου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμου) και για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στην συνέχεια ο Δήμαρχος και οι μαθητές, μέσα σε φιλικό κλίμα αντάλλαξαν απόψεις  για σύγχρονα  κοινωνικά θέματα και  πρότειναν λύσεις για καίρια κοινωνικά προβλήματα.

Εμείς, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΑΘΗΝΑ» και οι συνοδοί καθηγητές, ευχαριστούμε πολύ τόσο τους υπευθύνους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Μουζακίου όσο και τον Δήμαρχο  κ. Κωτσό, για την φιλοξενία τους και το φιλικό κλίμα που δημιούργησαν.

Μαργαρίτη Σοφία

(Οικονομολόγος)

«Η σύντομη επίσκεψη στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Μουζακίου προκάλεσε αισθήματα χαράς σε όλους τους συμμαθητές μου, καθώς μας πρόσφερε πληθώρα γνώσεων για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε, ώστε να είμαστε ενεργοί πολίτες σε κοινωνικά θέματα αλλά και σε θέματα  που αφορούν την ανακύκλωση.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι η συνεργασία μεταξύ μαθητών και καθηγητών καθώς και η επικοινωνία με τους υπεύθυνους υπαλλήλους του Κέντρου ήταν άψογη. Ελπίζουμε πως το Σχολείο μας θα συνεχίσει να διοργανώνει τέτοιου είδους εξορμήσεις και στο μέλλον»

Ευθύμης Ζησόπουλος

μαθητής της γ΄ γυμνασίου.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης