Site icon TrikalaVoice

Τα Εκπαιδευτήρια “ΑΘΗΝΑ” στο 13ο συνέδριο Ηνωμένων Εθνών

Το σχολείο μας για μια ακόμα συνεχή χρονιά συμμετείχε στο 13ο πρότυπο συνέδριο ηνωμένων εθνών του αμερικανικού κολλεγίου «Ανατόλια» της Θεσσαλονίκης από τις 9 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2018. Πλέον η συμμετοχή του σχολείου μας σε τέτοια εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελεί ένα είδος «παράδοσης» θέλοντας να προσφέρει στους μαθητές του πολύπλευρη και βιωματική εκπαίδευση.

Έφηβοι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν άλλη μια φορά για να συζητήσουν για την επίλυση προβλημάτων παγκόσμιας εμβέλειας και επικαιρότητας που μαστίζουν τη σύγχρονη κοινωνία. Αναλυτικότερα πρότειναν λύσεις για προβλήματα αφοπλισμού, κοινωνικά και πολιτιστικά, πολιτικά, οικονομικά, νομικά και ηθικά καθώς και προβλήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι μαθητές παίρνοντας τον ρόλο των διπλωματών του ΟΗΕ και λαμβάνοντας πρωτοβουλίες υποστήριξαν συμμετέχοντας ενεργά, με αυτοπεποίθηση και με κατάλληλη προετοιμασία και καθοδήγηση από τις υπεύθυνες καθηγήτριες Κ. Λιακατή Λίνα και Κ. Κόσσυβα Βίβιαν τις πολιτικές των χωρών που τους ανατέθηκαν, όπως η Βουλγαρία, το Κατάρ, η Κολομβία, η Μαλαισία και η Νορβηγία.

Μέσω αυτού του συνεδρίου ήρθαμε σε επαφή με μαθητές άλλων χωρών και τον πολιτισμό τους και δημιουργήσαμε αναμνήσεις, εμπειρίες και κάναμε νέες φιλίες. Ήδη από την τελετή έναρξης όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με προσήλωση τις ομιλίες του Προεδρείου  και του Περιφερειακού Συντονιστή Βορείου Ελλάδος, Ηπείρου και Θεσσαλίας και βοηθό του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Nicholas Connolly Rangos. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τις ημερήσιες εργασίες των επιτροπών όπου λάβαμε για πρώτη φορά το βήμα συμβάλλοντας στη λήψη σημαντικών αποφάσεων στα θέματά μας και γνωρίζοντας καλύτερα τους υπόλοιπους αντιπροσώπους.  Μπορέσαμε να εξοικειωθούμε με την αγγλική γλώσσα και τη διαδικασία και «εκθέσαμε» με θάρρος τους εαυτούς μας σε ένα μεγάλο αριθμό ατόμων.

Ήταν μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία καθώς μπορέσαμε να συνδυάσουμε τη μάθηση με την ψυχαγωγία και μέσω του διαλόγου καταφέραμε να λύσουμε διαφωνίες  και να προτείνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, αποτελεσματικές και συμβατές με κάθε πολιτική. Η εμπειρία μας ενισχύθηκε από το φιλικό και ευχάριστο κλίμα μεταξύ μας, τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όσο και του συνεδρίου. Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν, γυμνασίου και λυκείου ανεξαιρέτως, (Αγγελάκη Ειρήνη, Αγγελάκης Αλέξανδρος, Γούσιος Γιάννης, Ερωτοκρίτου Χρήστος, Ζησόπουλος Ευθύμης, Ζώγας Θωμάς, Καββαδία Ειρήνη, Καλαμαρά Εβελίνα, Κορκή Ιωάννα, Κούκια Εβίτα, Μανάκος Γιώργος, Μάντζιος Νάσος, Πανουργιά Κωνσταντίνα, Χατζηπαρασίδη Ρένια) ελπίζουν το σχολείο να συνεχίσει να παρέχει τέτοιου είδους  δυνατότητες στους μαθητές.

Καββαδία Ειρήνη και  Κορκή Ιωάννα

Mαθήτριες της γ’ γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά»

Exit mobile version