Site icon TrikalaVoice

Τα Τρίκαλα υποδέχονται τον ήρωά τους, Θανάση Καραγιώργο

Του Γιώργου Καραγιώργου («Άρης»)

“Ευγενών ανδρών πάσα μη τάφος εστει”. Όμως είναι καλύτερα το κορμί σου να αναπαύεται εκεί που γεννήθηκες, εκεί που πρωτοείδες το φως του ήλιου, εκεί που πρωτοείπες τη λέξη μάνα, όταν σε πρωτοαγκάλιασε και σε κούνησε στη σαρμανίτσα.

Ο λόγος σήμερα, για τον ήρωα Θανάση Καραγεώργο, απ’ το Μεγάλο Κεφαλόβρυσο, που χάθηκε στην Κύπρο με την εισβολή των Τούρκων, τον Αύγουστο του 1974.

Ο Θανάσης Καραγεώργος υπηρετούσε στην ΕΔΔΥΚ. Μετά την εισβολή των Τούρκων χάθηκαν τα ίχνη του. Οι δικοί του πίστευαν ότι κάπου ζει και τον περίμεναν, ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί. Προσωπικά είχα την πληροφορία από τον πρώτο μου ξάδελφο Γιώργο Καρακίτσιο, ότι ο Θανάσης Καραγεώργος χάθηκε και δεν ζει πια. Το μετέφερα τότε στον αδελφό του Φούλια, όμως όλοι πίστευαν ότι ο Θανάσης ζει. Πέρασαν από τότε σαράντα τρία χρόνια και μέσω της μεθόδου του DNA πιστοποιήθηκαν τα οστά του Θανάση.

Με διαδικασίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα οστά του Θανάση θα μεταφερθούν στις 30 Μαΐου στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο, για ενταφιασμό.

Ο λαός του Μεγάλου Κεφαλοβρύσου θα υποδεχθεί τον ήρωά του με τις πρέπουσες τιμές που αρμόζουν σε ένα ήρωα. Έχουμε χρέος όλοι να βρεθούμε στο Κεφαλόβρυσο και να χειροκροτήσουμε τον ήρωά μας, έστω και μετά από 43 χρόνια. Θα είναι τιμή μεγάλη για τον ίδιο και την οικογένειά του που καρτερικά περίμεναν τόσα χρόνια να μάθει ένα καλό μαντάτο για τον άνθρωπό τους. Έστω και τώρα θα αναπαυθεί στον τόπο που γεννήθηκε.

Θανάση, ζεις και θα είσαι για πάντα ο φωτεινός φάρος για τα νιάτα του Μεγάλου Κεφαλοβρύσου.

Κάποτε δεν υπήρχε τηλεόραση για να παρακολουθούμε στις συζητήσεις στο κοινοβούλιο, όπου μιλούσαν τα ιερά τέρατα του κοινοβουλίου, όπως: Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Ηλίας Ηλιού, ο Ηλιόπουλος και άλλοι πολλοί. Τρέχαμε τότε στα ραδιόφωνα να ακούσουμε αυτούς τους μεγάλους ρήτορες που κοσμούσαν το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πού καταλήξαμε σήμερα; Να ακούμε τους καραγκιόζηδες, τον Άδωνη, τον Πολάκη και τον Κασιδιάρη να μιλούν για κοτέτσια, χοιροστάσια και για οίκους ανοχής και στα θεωρεία της Βουλής να παρακολουθούν παιδιά από σχολεία της περιφέρειας.

Αυτοί οι κύριοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν θέση στο ναό της Δημοκρατίας, όπου κακώς ο λαός τους έστειλε με την ψήφο του. Ο Γέρος της Δημοκρατίας θα έλεγε “τους παραδίδουμε στη χλέβη του ελληνικού λαού”. Βέβαια ευθύνονται και οι αρχηγοί των κομμάτων που επιτρέπουν σε αυτούς τους βάνδαλους να μιλούν στο κοινοβούλιο. Στη Βουλή των Ελλήνων δεν πρέπει να έχουν θέση τα φασιστοειδή.

Θυμίζω εδώ, στους μεγαλύτερους, την εισβολή 300 τραμπούκων το 1964, με αρχηγό τον Ρένο Αποστολίδη, στη Βουλή, με λοστούς και βαριοπούλες, που έστειλαν υπουργούς και βουλευτές στα νοσοκομεία.

Επιτέλους ανάσαναν για λίγο μετά τις βροχοπτώσεις οι αγρότες της περιοχής μας. Η παρατεταμένη ανομβρία ήταν ότι χειρότερο για τους αγρότες μας.

Οι άνθρωποι έσπειραν βαμβάκια, καλαμπόκια και άλλα προϊόντα περιμένοντας να φυτρώσουν. Πώς όμως να φυτρώσουν χωρίς υγρασία;

Τέλος πάντων, αυτή η βροχή ήταν βάλσαμο για τις σπαρμοδιές, να τους φυλάει ο Θεός όμως από χαλάζι, που είναι ότι χειρότερο στα μποστάνια και άλλα γεωργικά προϊόντα.

Exit mobile version