Τοπικά

Τζένη Λιάγκα: «Αγωνιούμε… αλλά θα ταξιδέψουμε με ασφάλεια το καλοκαίρι»

Η ιδιοκτήτρια του ταξιδιωτικού γραφείου COSMOROES περιγράφει με μοναδικό τρόπο την επόμενη μέρα του lockdown για τα… ταξίδια μας.

Στο μυαλό όλων μας είναι αν, πότε και πως θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε μετά τα όσα ζήσαμε το προηγούμενο δίμηνο. Θα είναι ασφαλή τα ταξίδια μας; Τι πρέπει να προσέξουμε;

Η Τζένη Λιάγκα, δίνει τις απαντήσεις:

«Περνάμε από την πιο πρωτόγνωρη άνοιξη της ζωής μας, στο πιο αινιγματικό καλοκαίρι

Προφανώς ό,τι ζήσαμε με τη νέα πανδημία αποτελούσε για τους περισσότερους από εμάς σενάριο επιστημονικής φαντασίας που καλούμασταν να ζήσουμε χωρίς καν να το κατανοούμε πλήρως. Οι περισσότεροι από εμάς διαπιστώναμε καθημερινά ότι μπορούμε να προσαρμοστούμε γρήγορα στη νέα πραγματικότητα και να ανακαλύψουμε τα «καλά» σε ό,τι μας συνέβη. Με την άρση των μέτρων, διαπιστώνουμε όλοι, μέρα με τη μέρα, το αποτύπωμα του lock down στην επαγγελματική ζωή, στην οικονομία και τελικά στις ζωές όλων. Σαν άνθρωποι που έζησαν στα καταφύγια εν καιρώ πολέμου, έτσι και εμείς βγήκαμε και είδαμε καταστήματα που είχαν κατεβάσει τις ταμπέλες τους, μαγαζιά που μάζευαν τα εμπορεύματα τους, επιχειρήσεις που μέτραγαν τις απώλειες στις ζωές των ανθρώπων, ιδιοκτητών και εργαζομένων.

Σήμερα, καλούμαστε να προχωρήσουμε στο καλοκαίρι που αναμένεται ασταθές και απρόβλεπτο, όπως και ο καιρός των τελευταίων χρόνων, και κυρίως αινιγματικό. Δεν ξέρουμε ούτε οι ίδιοι εάν θα ταξιδέψουμε, πώς θα ταξιδέψουμε, εάν θα έρθουν τουρίστες στη χώρα μας, με τι καχυποψία και πόση δόση ανακούφισης θα τους υποδεχτούμε, πόσες ακόμη «απώλειες» θα μετρήσουμε, εάν η νέα πανδημία θα ενσκήψει και πώς αυτή τη φορά θα την αντιμετωπίσουμε: Με ένα νέο lockdown; Απίθανο. Καλούμαστε όλοι να περπατήσουμε σε αχαρτογράφημους δρόμους, ενώ ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι νιώθουμε έστω και πρόσκαιρα τη δυσθυμία να μας κατακλύζει.

Στο νέο αυτό «σκηνικό ζωής», κρατώ μία ευχή: Να μείνουμε το ίδιοι ενωμένοι και προσαρμοστικοί, ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Καταιγίδα ή μακρά κακοκαιρία, θα περάσει. Ο ήλιος θα φανεί ξανά. Αναμφίβολα θα μας αφήσει κατάλοιπα αλλά ελπίζω τόσα όσα μπορούμε να επεξεργαστούμε για να γίνουμε καλύτεροι».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης