Ροή Τοπικά

Την γραμμή Αγοραστού για το προσφυγικό υιοθέτησε η Κυβέρνηση

Πέρασε χθες βράδυ από τη Βουλή η τροπολογία για έλεγχο των ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων) και την θεσμοθέτηση ειδικής επιχορήγησης σε Δήμους με δομές φιλοξενίας.

Πρόκειται ουσιαστικά για υιοθέτηση της πρότασης του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, την οποία είχε θέσει στην τελευταία σύνοδο πόλεων και Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε έντονο ύφος τότε αναφέρθηκε στην «μεταναστευτική κρίση που γνωρίζει πάλι μεγάλες διαστάσεις και απειλεί να «πνίξει» εκ νέου την Ευρώπη» κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο των ΜΚΟ και πως αυτές θα πρέπει να λειτουργούν, υπενθυμίζοντας ότι «δημιουργήθηκαν για στήριξη τριτοκοσμικών χωρών και όχι προηγμένων και δημοκρατικών κρατών όπως αυτά της Ευρώπης».

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το ρεπορτάζ και παρακάτω το χαρακτηριστικό απόσπασμα της παρέμβασης του Κώστα Αγοραστού, όπως το κατέγραψε το trikalavoice.gr:

Με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες βράδυ από την Κυβέρνηση συστήνεται Μητρώο Μελών ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης. Σ’ αυτό καταχωρούνται τα μέλη, οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης