Τοπικά

Την ολοκλήρωση του φράγματος Πύλης μέχρι το 2029 προανήγγειλε ο Κουρέτας

Για το ζήτημα της άρδευσης και της λειψυδρίας στην πολύπαθη περιοχή ευθύνης του, μίλησε στον Αθήνα 9,84 και στην Ελευθερία Κουμάντου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει συνεργασία και συντονισμός με την κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσουν τα απαραίτητα έργα με αιχμή τη δημιουργία τριών φραγμάτων.

Πρόκειται για έργα τα οποία, όπως εξήγησε, έχουν ορίζοντα τριετίας – πενταετίας, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα δια στόματος του πρωθυπουργού.

«Υπάρχει συνεργασία των αρμόδιων φορέων»

«Παρά το γεγονός ότι λόγω της ξηρασίας  δημιουργήθηκε μια πολύ δύσκολη συνθήκη, αυτή τη στιγμή, είναι υπό έλεγχο. Υπάρχει συνεργασία των αρμόδιων φορέων. Μεταξύ άλλων, έχουμε τοποθετήσει πολλά σταθμήμετρα στο κέντρο που έχουμε δημιουργήσει στην Περιφέρεια για να παρακολουθούμε τη στάθμη του νερού σε κρίσιμα σημεία, από τη στιγμή που θα φύγει από τη λίμνη Πλαστήρα μέχρι να φτάσει στον κάμπο. Επομένως , είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Η αρδευτική περίοδος τελειώνει σε περίπου 2,5 εβδομάδες και εκτιμώ ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Με τον Οργανισμό  Υδάτων που θα δημιουργηθεί προκειμένου να συντονίζει τη διαχείριση του νερού στην περιοχή αλλά και ενόψει των νέων έργων που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα από την κυβέρνηση, τα επόμενα χρόνια θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση».

«Ορίζοντας τριετίας – πενταετίας για τη δημιουργία των τριών φραγμάτων στη Θεσσαλία»

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό της άρδευσης. Είναι αναγκαία η ορθολογική διαχείριση του νερού ου χρησιμοποιείται για το πότισμα. Τα έργα ορεινής υδρονομίας θα ξεκινήσουν μέσα στο φθινόπωρο και έχουν χρονικό ορίζοντα 18 μηνών ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί η δημιουργία τριών μεγάλων φραγμάτων, του Ενιπέα, της Πύλης και του Μουζακίου τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2028-2029. Χρειάζεται να γίνει πολύ καλή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων γιατί τα πράγματα δυσκολεύουν».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης