Τοπικά

Του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, σήμερα

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  Κοσμά ιερομάρτυρος του Αιτωλού, Ευτυχούς ιερομάρτυρος, Ανακομιδή λειψάνου Αγίου Διονυσίου του εκ Ζακύνθου
γιορτάζουν: Κοσμάς, Ευτύχιος (ο Ευτύχιος κυρίως στην Κρήτη)
* Ο Άγιος Κοσμάς απαγχονίστηκε στην Αλβανία από αντίπαλο του Αλή πασά ο οποίος είχε τον άγιο σε μεγάλη υπόληψη, γι αυτό όταν έμαθε το γεγονός ο ίδιος χρηματοδότησε την ανέγερση ναού στον τόπο του μαρτυρίου ο οποίος σώζεται και είναι επισκέψιμος σήμερα ενώ ο πέριξ χώρος έχει διαμορφωθεί σε μοναστήρι. Επίσης πολλές είναι οι επαληθευμένες προφητείες του Πατρο-Κοσμά όπως πχ “Θα ζωστεί ο κόσμος με μια κλωστή και θα γίνει ένα” εννοώντας προφανώς τα καλώδια των τηλεπικοινωνιών και κατ’ επέκτασιν το ίντερνετ που έφερε τον κόσμο πολύ κοντά! Ή αυτό που είπε: “Θα μπει ο διάβολος στα σπίτια και θα χει τα κέρατα στα κεραμίδια” εννοώντας τις τηλεοράσεις και τις κεραίες!

** Τέλος, τυχεροί όσοι βρίσκονται στη Ζάκυνθο σήμερα, όπου γίνεται μεγάλο πανηγύρι για τον Άγιο Διονύσιο, στην περιοχή μας ο Άγιος θα γιορταστεί το απόγευμα με εσπερινό και  λιτανεια στις Καρυές όπου φυλάσσεται η εμβάδα (υπόδημα) του Αγίου.

Ευθύμιος Σπύρου

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης