Τοπικά

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρίτα Τάχου και η Διαπολιτισμικότητα!

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας γιόρτασε το Halloween σε μια ξεχωριστή ημέρα εκτός μαθημάτων και ήρθαμε ένα βήμα πιο κοντά με άλλους λαούς!

Μάθαμε για τη ιστορία του HALLOWEEN ή αλλιώς All Hallows Eve, που αναφέρεται στη παραμονή των Αγίων Πάντων και γιορτάζεται κυρίως στον αγγλοσαξονικό κόσμο, αλλά και στην Ιταλία, την Γερμανία, την Ρωσία, την Ρουμανία, την Ελβετία, την Άπω Ανατολή Κίνα, Ιαπωνία, Φιλιππίνες, και Σιγκαπούρη, αλλά και στο Ντουμπάι.

Μάθαμε όμως πως υπάρχει σύνδεση (αν και στην αρχή κάποιος μπορεί να μην τη δει) και με άλλους πολιτισμούς και θρησκείες όπως και με την Ελληνική Ορθόδοξη καθώς γιορτάζουμε τα Ψυχοσάββατα. Έτσι καταλάβαμε ότι όπως οι λαοί μπορεί να έχουν τις διαφορές τους, έτσι έχουν ταυτόχρονα και τις ομοιότητες τους. Μία βασική ομοιότητα είναι η ανάγκη για πίστη και αγάπη!

Διδάσκοντας αξίες ζωής τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες διαπροσωπικές, συνεργασίας και δημιουργικότητας και βγαίνουν πιο έτοιμα στις απαιτήσεις του 21 αιώνα. Αναπτύσσουν κριτική σκέψη και αναλαμβάνουν την οργάνωση και την επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν.

Έτσι λοιπόν για ακόμα μία φορά οργανώσαμε μαζί τη  γιορτή, φτιάξαμε προσκλήσεις για να καλέσουμε γονείς και φίλους,  ντυθήκαμε τρομακτικά, ετοιμάσαμε παρουσιάσεις με ποιήματα, σκετς και τραγούδια, μιλήσαμε για το Halloween  αλλά και για τη βιωματική δράση #Your_thoughts_on_Greece που “τρέχει” αυτή τη σχολική χρονιά στο σχολείο μας! Παίξαμε παιχνίδια που δημιούργησαν αφορμές για συζήτηση και γέλιο, και ακούσαμε αινίγματα, ανέκδοτα και παροιμίες για το Halloween!

Γεμίσαμε γνώσεις, ιδέες και στιγμές και έφτασε η ώρα για τον….”απολαυστικό” μπουφέ, ετοιμάσαμε λαχταριστές λιχουδιές (δηλητηριώδη ποτά, ματωμένα δάχτυλα γίγαντα, αραχνιασμένα brownies, πολύχρωμα τρουφάκια ξωτικών, τα πράσινα μακαρόνια της μάγισσας  και cupcakes φτιαγμένα από μικρά βαμπίρ)Μαζί με τα κεράσματα μαθαίναμε και κάτι ακόμα καθώς διάσπαρτα ανακαλύπταμε μικρά μηνύματα και γρίφους στα Αγγλικά! Χορτάσαμε πνεύμα και κοιλία και βγήκαμε πιο δυνατοί και ορεξάτοι να συνεχίσουμε τα παιχνίδια και τα τραγούδια…μας άκουσε η γειτονία!

Η βραδιά έκλεισε με την απονομή των Πιστοποιητικών  για τους επιτυχόντες μαθητές της χρονιάς  2016-2017 και τις κληρώσεις για τα δώρα μας. Τρεις τυχεροί μαθητές κέρδισαν μια υποτροφία για 3 μήνες, ένα tablet και  μία τούρτα προσφορά από τα ζαχαροπλαστεία “Μέλισσα”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης