Ροή Τοπικά

Το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων για τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Στη δημοσιότητα δίνεται σήμερα το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων σχετικά με τις αλλαγές στο θέμα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και τις συνακόλουθες ανακατατάξεις στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου 2018 και κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το παρακάτω Ψήφισμα:

«O Δήμος Τρικκαίων εκφράζει τον προβληματισμό του με αφορμή το θέμα της εσπευσμένης ψήφισης της υποχρεωτικής φοίτησης των νηπίων από 4 ετών, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος.

Ως προς το εκπαιδευτικό-παιδαγωγικό κομμάτι, θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά, τόσα που δεν χωράνε σε μία απόφαση ΔΣ ή σε ένα ψήφισμα.

Οι φορείς της εκπαίδευσης οφείλουν  να μελετήσουν αναλυτικότερα και πιο διεξοδικά τα θέματα της εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής διαδικασίας, προς όφελος και των οικογενειών και των παιδιών, δίνοντας βαρύτητα στη σημασία και τον ρόλο των βρεφονηπιοκόμων, αλλά και στις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις σχετικά με την παιδαγωγική λειτουργία στην παιδική ηλικία. Προϋπόθεση αποτελεί η εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της προσχολικής εκπαίδευσης, με παράλληλη αύξηση των δαπανών για τη Δημόσια Παιδεία.
Αυτό το οποίο όμως δεν χωρά καμία αμφιβολία, είναι η ανασφάλεια που δημιουργείται από την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης, σε σχέση με τη συνέχιση των παιδικών σταθμών και της εκεί απασχόλησης των εργαζομένων, ειδικά με την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας.

Είναι κατανοητές οι όποιες προσεγγίσεις γίνονται από το υπουργείο σε σχέση με τον αριθμό των γεννήσεων κάθε χρόνο αλλά και τα θρυλούμενα κενά σε θέσεις παιδικών σταθμών.

Οφείλουμε παρόλα αυτά να ενημερώσουμε ότι στην περίπτωση των Τρικάλων όπου κανένα παιδί τα τελευταία χρόνια δεν έμεινε εκτός παιδικών σταθμών, τα ερωτήματα που εγείρονται για την ψήφιση της διάταξης, είναι εύλογα, όπως και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την δραματική μείωση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, που φτάνει το 25%.

Ο Δήμος Τρικκαίων εκφράζει τη συμπαράστασή του στους/ις εργαζόμενους/ες στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς που κινδυνεύουν να μείνουν -αργά ή γρήγορα- εκτός εργασίας, αν δεν ληφθεί συγκεκριμένη μέριμνα».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης