Τοπικά

Το… soundtrack της ζωής Τρικαλινού πολιτικού στο “Ράδιο κατάληψη”

Μαριάννα Μαγουλά / Παντελής Κατσιάκος  @Trikala Voice 31/03/2023 #4.Γεια σας φίλες και φίλοι του Ράδιο Κατάληψη . …. να ’τανε Θεέ μου καλύτερα φάρσα αχ να ’τανε πρωταπριλιά αλλά δεν είναι .
Ο Μάρκος Σεφερλής έχει πλέον την δική του πλατφόρμα με το όνομα Sefflix με 2,80/μήνα.

 

 

Αχ  Ελλάδα Σ αγαπώ

Echo Tides –AΝΔΡΟΜΕΔΑ FM

Γεννημένο κατά την περίοδο της καραντίνας και επηρεασμένο από το ανάλογο post-apocalyptic κλίμα, το άλμπουμ Ανδρομέδα FM αποτελεί ένα σύνολο σουρεαλιστικών και sci-fi αφηγήσεων που συγκροτούν την τρίτη δισκογραφική αποτύπωση της μουσικής και ποίησης των Echo Tides. Εδώ συνθέτουν πιο ελεύθερα από ποτέ, τραγουδάνε στα ελληνικά και μας χαρίζουν το πιο εσωτερικό και ρομαντικό album τους ως τώρα. Ένα σημείο συνάντησης synth pop ηχοχρωμάτων και post punk ξεσπασμάτων κάτω από ένα, πανταχού παρόν, new wave πρίσμα.
Τα Echo Tides είναι μια παρέα μουσικών και κυρίως ανθρώπων που, αν και τα χωρίζουν πολλά χιλιόμετρα, δεν νιώθουν μόνα όταν είναι μακριά. Ο Παναγιώτης Πανταζής, γνωστός ως Pan Pan (synthesizers, φωνή), αναλαμβάνει την παραγωγή και τους στίχους, και γράφει τη μουσική μαζί με τον Γιάννη Αναγνωστόπουλο (μπάσο, synthesizers). Την ομάδα συμπληρώνουν η Καλλιόπη Μητροπούλου (φωνή) και ο Γιώργος Λυγουριώτης (drums). Πολλές φορές από μακριά. Κάποιες άλλες από κοντά. Άλλες φορές μόνα τους. Άλλοτε με εκλεκτούς καλεσμένους, όπως η Nefeli Walking Undercover.
#OnRepeat
Η αόρατη  κορδέλα

MONIKA – Proud

Η Μόνικα επιστρέφει στον αγγλικό στίχο εννέα χρόνια μετά το Dancer In  The Dark .
Tα τελευταία χρόνια άκουσε πάρα πολλά για τις επιλογές που έκανε .
Το #CancellMonika  τρένταρε για μέρες μετά την εμφάνιση της στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην ΕΕ .
Το Proud μας θυμίζει γιατί αγαπήθηκε τόσο .
Δεν  είναι Αvatar ( 2008 ) & Exit (2010 ) αλλά ακούγεται με τον ίδιο ενθουσιασμό και προσμονή .
H Monika εμφανίζεται live στο Fuzz Live Music Club την Παρασκευή 28 Απριλίου.
#
OnRepeat
Proud

 


ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΈΣ  – INTERNATIONAL

Lana Del Rey –Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd

Ένατο άλμπουμ της Αμερικανίδας Lana Del Rey
Δεν ξέρω αν είναι σωστό και αν υπάρχει σαν λέξη αλλά είναι ΛΑΝΑΡΟΣ σ’ αυτό το άλμπουμ.
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στάνταρ θα συμπεριλάβει  στο Maestro 2 το Peppers .
#OnRepeat
Pepper 

Depeche Mode – Memento Mori
Το Memento Mori είναι εξίσου υπέροχο με κάποιες από τις μουσικές τους της δεκαετίας του ’80 και του ’90 και είναι ένα άλμπουμ για το οποίο θα ήταν περήφανος ο Andy Fletcher.
#OnRepeat
Ghosts Again

Υποψήφιο Άλμπουμ της Χρονιάς           

Surgeon – Crash Recoil
#Awesome #Epic
ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ( το λιγότερο )
Αξίζει να υπάρχει σε κάθε δισκοθήκη
μπορείς να το ακούσεις ΕΔΩ

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ –  SINGLE

Τhe Chemical Brothers – No Reason
Τα ‘’Χημικά Αδέρφια ‘’ από το Μάντσεστερ επέστρεψαν με νέο single .
Οπότε εμείς να ανοίξουμε την ένταση και να το απολαύουμε – χορέψουμε .
We have no reason to live
We have no reason at all
We have no reason to live
When will they Kill us all

Therapy? – Joy
Πρώτο single από το νέο  άλμπουμ των ΒόρειοΙρλανδών  που θα κυκλοφορήσει  05/05/2023. Tο άλμπουμ λέγεται  Hard Cold Fie και είναι το 16o τους .
Δύσκολα μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά γι αυτούς .
Είναι ένα από τα συγκροτήματα που μου έχουν σημαδέψει την εφηβεια .

Eurovision 2023

Είπαμε για την Αγγλία που θέλουμε να το σηκώσει στο σπίτι της αλλά στα προγνωστικά δεν τα πάει καλά την έχουν για έβδομο φαβορί
Φαβορί νούμερο 2
Käärijä – Cha Cha Cha | Finland

Το τραγούδι “Cha Cha Cha”, με το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στον μουσικό διαγωνισμό είναι αυτοβιογραφικό και αναφέρεται σε ένα φαινόμενο στη Φινλανδία κατά το οποίο πολλοί άντρες δυσκολεύονται να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και να χορέψουν, για να μην φανεί η «θηλυκή» πλευρά τους, όπως λέει ο τραγουδιστής. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται “χοροφοβία”. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταφεύγουν στο αλκοόλ, προκειμένου να καταφέρουν να διασκεδάσουν.

TO ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΙ

Η Lorine Talhaoui (γνωστή ως Loreen), η οποία κέρδισε για λογαριασμό της Σουηδίας το 2012. Τότε η Loreen είχε πάρει άνετα τη νίκη με 372 βαθμούς, ερμηνεύοντας το αξέχαστο “Euphoria”.

Έντεκα χρόνια μετά, η τραγουδίστρια επιστρέφει στην Eurovision  με το τραγούδι “Tattoo”, το οποίο κάνει ήδη πάταγο στα charts.

Loreen – Tattoo

To Soundtrack της ζωής σου

Μια διαφορετική συνέντευξη τολμά ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος, ο κ. Χρήστος Σιμορέλης. Μας  συστήνεται μέσα από μουσικά ακούσματα, τονίζοντας πως δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς μουσική. Η μουσική            για τον ίδιο είναι πολιτισμός, είναι ανάταση ψυχής, είναι όνειρο. Τραγούδια συντροφεύουν τη ζωή του και τα έχει συνδυάσειμε δυνατές στιγμές της, θετικές και αρνητικές.



Ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι που θυμάστε οτι ακούσατε;

Το πρώτο τραγούδι με πάει πολύ πίσω και έχει τη φωνή και τη μυρωδιά της μάνας μου, είναι το νανούρισμά της.

-Θυμόσαστε το πρώτο άλμπουμ που αγοράσατε;

Φυσικά .Ήταν δύο. Το πρώτο ήταν «Η Ρωμιοσύνη» του Μίκη Θεοδωράκη που είναι συχνά πυκνά μουσική μου επιλογή και το δεύτερο του Andriano Celentano ,το «Il ragazzo della via Gluck». Ως φοιτητής της φαρμακευτικής στην Ιταλία γνώρισα και αγάπησα τον καλλιτέχνη και κάθε φορά που παίζω το δίσκο αναπολώ τις ξέγνοιαστες στιγμές εκεί.

-Ποια η πρώτη συναυλία που πήγατε;

Ήμουν φοιτητής θυμάμαι, όταν με φίλους και συμφοιτητές πήγαμε σε συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη, με τους Γρήγορη Μπιθικώτση και Μιχάλη Καλογιάννη. Αξέχαστες εποχές, δυνατές συγκινήσεις.

– Υπάρχει ένα τραγούδι που θα θέλατε να γράψετε;

Αν μπορούσε να γίνει τραγούδι το πάθος που έχω για την πολιτική και οι εμπειρίες που έχω ζήσει με την ενασχόλησή μου με αυτή, γιατί όχι;

-Υπάρχει ένα τραγούδι που δεν μπορείτε να βγάλετε από το μυαλό σας;

Είναι το «Της Γερακίνας γιός» του Τσιτσάνη και του Βίρβου. Οι στίχοι «Μα εγώ δεν ζω γονατιστός ,είμαι της γερακίνας γιός, τί κι αν μ’ ανοίγουνε πληγές εγώ αντέχω τις φωτιές» είναι η φιλοσοφία της ζωής μου. Γεννημένος σε μια φτωχή αγροτική οικογένεια ,δεν το έβαλα κάτω. Με δύναμη από τους γονείς μου και με δική μου επιμονή σπούδασα, προόδευσα , πολιτεύτηκα, έκανα οικογένεια και καμιά δυσκολία δεν με κόλλησε με την πλάτη στον τοίχο… γιατί σκεφτόμουν αυτό το τραγούδι.

-Πείτε μας το τραγούδι που όταν το ακούτε σας κάνει να χορεύετε.

Είναι ένα αγαπημένο τραγούδι του συντοπίτη μας Δημήτρη Μητροπάνου. Ειναι η Ρόζα, σε μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και στίχους του Άλκη Αλκαίου. Είναι αδύνατον να μην σηκωθώ να χορέψω, με παρασέρνει πάντα η ερμηνεία του μοναδικού Δημήτρη.

-Ποιο τραγούδι σας κάνει να κλαίτε.

Πάντα συγκινούμαι με τα δημοτικά τραγούδια και ειδικότερα με τα μοιρολόγια της πατρίδας μας. Εκφράζουν το χαρακτήρα του λαού μας, τη ψυχή του, τους πόθους και τους καημούς του, ακόμη και τις ιστορικές μας περιπέτειες. Η παράδοση είναι μνήμη. Οι μνήμες μας καθορίζουν, μας διαμορφώνουν.

ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ!!

Σαν Σήμερα
2019
Ο Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός Nipsey Hussle πέθανε σε ηλικία 33 ετών αφού πυροβολήθηκε πολλές φορές στο πάρκινγκ του καταστήματός του, Marathon Clothing, στο Νότιο Λος Άντζελες. Ο Hussle έγινε αρχικά γνωστός για τα πολυάριθμα mixtapes του, συμπεριλαμβανομένων των σειρών του Bullets Ain’t Got No Name, The Marathon, The Marathon Continues και Crenshaw. Το ντεμπούτο του στούντιο άλμπουμ Victory Lap κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2018 με την αναγνώριση των κριτικών και την εμπορική επιτυχία και προτάθηκε για το Καλύτερο Ραπ Άλμπουμ στα 61α Ετήσια Βραβεία Grammy το 2019.

Παγκόσμιες Ημέρες (μεταξύ άλλων)

National Cream Cheese Frosting Day

Και επειδή σίγουρα σας ανοίξαμε την όρεξη… σήμερα σας ‘εχουμε γλυκιές μπαλίτσες με γεύση Banoffee! Λίγοι μπορούν να αντισταθούν στον συνδυασμό καραμέλας, μπισκότου, σοκολάτα και μπανάνα. Οπότε αυτές οι μπουκίτσες θα γίνουν η αγαπημένη σας «γλυκιά αμαρτία».

 

Υλικά :

400 γρ. Μπισκότα Digestive (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και αυτά χωρίς ζάχαρη καθώς η καραμέλα θα δώσει αρκετή γλύκα)

1 ώριμη μπανάνα

1 κουτάκι καραμέλα (Dulce de leche) – θα τη βρείτε έτοιμη

200 γρ κουβερτούρα ή κουβερτούρα γάλακτος

Εκτέλεση:

Κάνουμε σκόνη στο μιξερακι μας τα μπισκότα, προσθέτουμε τη μπανένα να λιώσει πολύ καλά και στο τελος προσθέτουμε την καραμέλα. Τα χτυπάμε μέχρι να γινει ένα ωραίο μίγμα που θα το βάλουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος που θέλουμε και βάζουμε για 20’ στην κατάψυξη. Λίωνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε τις μπουκίτσες.

Καλή Όρεξη!!

 #OutOfMyCultiCloset
Π/ Δεν έχω δει ούτε ένα επεισόδιο Άγριες Μέλισσες
Μ/ Ούτε εγώ J

The End

Για σχόλια – παρατηρήσεις στείλτε μας e-mail radiokatalipsh@gmail.com

Αν θες να μας ακούσεις 

Σάββατο 11:00-13:00

Ραδιοφωνική Λέσχη 97.6

Τι Κι Αν Είναι Σάββατο

Π.Μ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης