Ροή Τοπικά

Τρίκαλα. Διπλάσιος χώρος-δωρεάν-για τραπεζοκαθίσματα

Αύριο κατατίθεται στη Βουλή η ρύθμιση του ΥΠΕΣ που δίνει τη δυνατότητα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματά τους σε κοινόχρηστους χώρους.

Σύμφωνα με αυτή δίνεται η δυνατότητα επέκτασης, ατελώς, έως και 100% του κοινοχρήστου χώρου που αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα, εφόσον αυτό είναι δυνατόν και υπό την προϋπόθεση της εξασφάλισης ακώλυτης διέλευσης των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Με τις ρυθμίσεις που προβλέπει η τροπολογία, και θα ισχύσουν έως 31 Δεκεμβρίου 2020, στόχος είναι ο περιορισμός των επιπτώσεων, στα καταστήματα εστίασης, από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αποτροπή της πανδημίας του covid-19.

Για τις περιπτώσεις των καταστημάτων που δεν είναι εφικτή η παραχώρηση επί πλέον χώρου δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να μειώνουν τα τέλη έως και σε ποσοστό 50%. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr στη βάση του δικαίου ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου έχει εξηγήσει ήδη ότι όπου είναι δυνατόν θα αναπτυχθούν επιπλέον τραπεζοκαθίσματα, ενώ για καταστήματα που δεν μπορούν να το κάνουν αυτό-και είναι πολλά-θα υπάρξει αναπροσαρμογή στα δημοτικά τέλη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης