Το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ – Γιάτσος διοργανώνει ταχύρυθμους κύκλους εκμάθησης της μαγειρικής τέχνης προσφέροντας τα απαραίτητα εφόδια για να διαπρέψετε στην κουζίνα. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων στη μαγειρική, σε τεχνικές εκτέλεσης συνταγών, στον τρόπο παρουσίασης και στην ορολογία της κουζίνας. Όλα τα μαθήματα μαγειρικής έχουν διάρκεια 4 ωρών, είναι «εργαστηριακά», ενώ παρέχονται και σημειώσεις.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ αναλαμβάνει την προώθηση του βιογραφικού σας σε μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους για αμειβόμενη πρακτική άσκηση!
ΜΑΘΗΜΑ 1: Κοπές
Στάση σώματος / Χρήση μαχαιριού / Κοπές λαχανικών
ΜΑΘΗΜΑ 2: Σάλτσες
Μπεσαμέλ / Μαγιονέζα / Ολλαντέζ / Μπίσκ / Ντεμί γκλας
ΜΑΘΗΜΑ 3: Σούπες
Βελουτέ (Πατάτας – Μανιταριών – Κολοκύθας) / Απέραστη κοτόπουλου / Ψαριού (Μπουγιαμπέσα – Κακαβιά)
ΜΑΘΗΜΑ 4: Λαχανικά
Βραστά / Ατμού / Γλασέ / Σωτέ / Τηγανιτά
ΜΑΘΗΜΑ 5: Σαλάτες
Φρέσκων λαχανικών / Βραστές / Βινεγκρέτ σαλατών
ΜΑΘΗΜΑ 6: Ζυμαρικά – Ρύζι
Φρέσκιες πάστες / Νιόκι / Πιλάφι / Ριζότο / Κρεόλ
ΜΑΘΗΜΑ 7: Ζύμες
Τάρτας / Πίτσας / Κουρού / Ψωμιού
ΜΑΘΗΜΑ 8: Κρέας
Σχάρας / Σωτέ / Ραγού / Τρόποι κοπής
Όλα τα μαθήματα περιλαμβάνουν και θεωρητικό μέρος στο οποίο διδάσκονται:
– Τεχνικές μαγειρικής – Εξοπλισμός κουζίνας – Έλεγχος προμηθειών – Συντήρηση και αποθήκευση τροφίμων – Κοστολόγηση συνταγών – Μεριδοποίηση – Θερμιδομέτρηση – Food styling
Δυνατότητα πιστοποίησης – βεβαίωση παρακολούθησης.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος παρέχεται Βεβαίωση Σπουδών από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, η οποία είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
2431030055