Ροή Τοπικά

Τρίκαλα. Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Οι Σαρακατσαναίοι στους αγώνες του Έθνους» (video)

Βιβλίο-παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές του Ιωάννη Κουτσοκώστα.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη έγινε το πρωί της Κυριακής η παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Κουτσοκώστα  «Οι Σαρακατσαναίοι στους αγώνες του Έθνους». Για το βιβλίο μίλησαν ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης και η φιλόλογος- πρόεδρος του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων Ναυσικά Μουλά-Αγγελάκη, με συντονιστή της συζήτησης τον διαχειριστή του trikalavoice.gr Βασίλη Αλεξίου.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από παραδοσιακά Σαρακατσάνικα ακούσματα σε ερμηνεία της Ιωάννας Τσαούση και με τον Σωτήρη Γιαννακό στη τζαμάρα.

Το βιβλίο είναι μια βαθιά και ουσιαστική μελέτη της ιστορίας, η οποία καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια και απόλυτη σαφήνεια τη συμβολή των Σαρακατσαναίων σε όλους τους αγώνες του Έθνους, από το 1821 μέχρι και του Βαλκανικούς πολέμους. Ο συγγραφέας Ιωάννης Κουτσοκώστας ευχαρίστησε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων που στήριξε αυτή του τη μελέτη και ζήτησε από τις νεότερες γενιές να διατηρήσουν ζωντανή τη μνήμη. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιώργος Μουτσιάνας και ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου των Τρικάλων Στέφανος Μπέης ευχαρίστησαν με τη σειρά τους τον συγγραφέα για τα χρόνια που θυσίασε και για το βιβλίο-παρακαταθήκη που τους αφήνει.

Την εκδήλωση τίμησαν  με την παρουσία τους ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Γακόπουλος και Δήμητρα Νάτσινα, η πρόεδρος του Δ.Σ. Τρικκαίων Νικολέτα Μπρουζούκη, η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη Έφη Λεβέντη, ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Λάππας, ο υποδιοικητής της ΣΜΥ, Συνταγματάρχης Σπύρος Παπαθανασίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων Χρήστος Μπλουγούρας, ο π. Αθανάσιος Αραπογιάννης ως εκπρόσωπος της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, εκπρόσωποι φορέων και αρχών, ενώ μήνυμα απέστειλε ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Θανάσης Λιούτας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης