Ροή Τοπικά

Τρικαλινός γιατρός έσωσε τη ζωή παραθεριστή

Τρεις οπλίτες θητείας, έναν εκ των οποίων Τρικαλινό, βράβευσε ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς. Οι οπολίτες που βραθεύθηκαν έσωσαν ανθρώπινες ζωές:

– Ο Στρατιώτης Γεώργιος Κουτρουλός, διότι εκτελώντας υπηρεσία ως ναυαγοσώστης του ΚΑΑΥ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ, στις 04 Ιουλίου 2017, επενέβη έγκαιρα βγάζοντας στην αμμουδιά λουόμενο που είχε χάσει τις αισθήσεις του εντός της θάλασσας του ΚΑΑΥ, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μέχρι να αφιχθεί το ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

– Οι Στρατιώτες Δημήτριος Χατζέλας και Αλέξανδρο Βαρταπετιάν, διότι ο μεν πρώτος ως ιατρός και ο δε δεύτερος ως νοσοκόμος του ΚΑΑΥ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ, στις 29 Ιουλίου 2017, παρείχαν έγκαιρα τις πρώτες βοήθειες σε άτομο που έχασε τις αισθήσεις του εντός του ΚΑΑΥ. Συγκεκριμένα, μετά την διαπίστωση απώλειας σφυγμών, προχώρησαν σε τεχνικές αναπνοές, σύμφωνα με τη μέθοδο «ΚΑΡΠΑ», με αποτέλεσμα ο ασθενής να ανακτήσει τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΓΝ ΚΑΒΑΛΑΣ, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  ο στρατιώτης Δημήτριος Χατζέλας υπηρετεί τη θητεία του στην θητεία στο 212 ΚΙΧΝΕ στην Ξάνθη και αυτή τη περίοδο βρίσκεται με απόσπαση στα ΚΑΑΥ  Κεραμωτής.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης