Site icon TrikalaVoice

Υπαίθρια Θεία Λειτουργία στο μοναστηράκι του Αϊ Γιάννη του Προδρόμου (εικόνες)

Σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο παλιό μοναστηράκι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο φερώνυμο χωρίο της περιοχής μας.

 

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr Ιερούργησε στον αύλειο χώρο της Μονής, προκειμένου να συμμετάσχουν το δυνατόν περισσότεροι πιστοί, ο Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Χρυσόστομος ο οποίος ομίλησε καταλλήλως στους πιστούς για την τόλμη και διορατικότητα του Αγίου Ιωάννου η φωνή του οποίου δε σώπασε ποτέ, καίτοι αποκεφαλίστηκε. Παραμένει επίκαιρη εις τους αιώνας.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, επίσης γνωστός ως Ιωάννης ο Βαπτιστής, είναι μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην χριστιανική παράδοση. Θεωρείται ο προφήτης που προετοίμασε τον δρόμο για την έλευση του Ιησού Χριστού και είναι ο τελευταίος από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης και ο πρώτος της Καινής Διαθήκης.

Βιογραφία και Δράση

Μαρτύριο

Ο Ιωάννης φυλακίστηκε από τον Ηρώδη Αντύπα λόγω της κριτικής του για τον γάμο του Ηρώδη με την Ηρωδιάδα, τη σύζυγο του αδερφού του. Η κόρη της Ηρωδιάδας, Σαλώμη, ζήτησε την κεφαλή του Ιωάννη ως αντάλλαγμα για έναν χορό της, και ο Ηρώδης, παρά τη διστακτικότητά του, υπάκουσε, και ο Ιωάννης αποκεφαλίστηκε.

Λατρεία και Εορτές

Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος τιμάται ιδιαίτερα στην Ορθόδοξη Εκκλησία και έχει πολλές εορτές αφιερωμένες σε αυτόν:

Ο Άγιος Ιωάννης θεωρείται ο πρόδρομος του Χριστού και ένα ζωντανό παράδειγμα της μετάνοιας, του θάρρους και της αφοσίωσης στον Θεό. Είναι προστάτης πολλών επαγγελμάτων, όπως οι βαπτιστές, οι χρυσοχόοι και οι κηπουροί.

Exit mobile version