Ροή Τοπικά

“Υποκρισία και καιροσκοπισμός”

Πολλά ονόματα φανερώνουν ότι προέρχονται από επαγγέλματα ή από τόπους καταγωγής, π.χ. Κεραμιδάς, αυτός που φτιάχνει κεραμίδια, Σαμαράς, αυτός που φτιάχνει σαμάρια, Μελισσάς, ο μελισσοκόμος, Δοντάς, αυτός που φτιάχνει δόντια κ.ο.κ. Όπως Μεγαρχιώτης, αυτός που φέρει καταγωγή από τη Μεγάρχη, Διαλεσιώτης, καταγωγή από Διαλεκτό, Γιαννιώτης από Γιάννενα, Σπαρτινός από Σπάρτη. Εσείς, κ. Καράογλου, που το παίζετε μακεδονομάχος και έχετε επιδοθεί σε ένα κρεσέντο πατριδοκαπηλίας μπορείτε να μας πείτε από πού φέρετε την καταγωγή, γιατί το όνομά σας μόνο ελληνικό και μακεδονικό δεν είναι. Γνωστός, βέβαια, από την εισβολή σας στον αγωνιστικό χώρο σε αγώνα ποδοσφαίρου και βιαιοπραγία εναντίον συνανθρώπων μας.

Αφού, λοιπόν, σκυλεύσατε τα μέγιστα περί προδοτικής συμφωνίας, περί ξεπουλήματος της Μακεδονίας, τώρα που είστε κυβέρνηση, αν είναι έτσι, γιατί δεν την καταγγέλετε μονομερώς και να μην την αποδεχθείτε?

Τώρα φαίνεται η υποκρισία σας και ο πολιτικός καιροσκοπισμός. Τώρα, που ομολογείτε ότι τίποτα δεν θα κάνετε και ό γέγονε, γέγονε. Πού είναι όλοι εκείνοι οι μακεδονομάχοι που έβγαιναν στις πλατείες, που έβριζαν χυδαία, προπηλάκιζαν και απειλούσαν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ? Φαίνεται πως η εθνικοφροσύνη τους και ο δήθεν πατριωτισμός τους είναι αλά καρτ.

Αποκαλυπτικότατες οι δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας Παναγιωτόπουλου στο συνέδριο του economist: «Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός, ότι αυτή η συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

Επίσης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αν. ΥπΕξ: «Θα υπάρχει χώρος να συζητήσουμε και να προσπαθήσουμε να καταστήσουμε καρποφόρα αυτή τη συμφωνία και για τις δύο πλευρές στους επόμενους μήνες και χρόνια, μέσω της ενταξιακής διαδικασίας των βόρειων γειτόνων μας. Τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας αντιμετωπίστηκαν σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών και αυτό μας δίνει χώρο για να κάνουμε περισσότερα στον τομέα της οικονομίας».

Αλλά το κορυφαίο ήταν αυτό που είπε ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα:  “Εάν κ. Τσίπρα δε θέλετε να βάλετε πλάτη γιατί θεωρείτε ότι η συμφωνία ήταν τόσο σπουδαία, θα τα κάνουμε μόνοι μας”.

Ένα άλλο τεράστιο ζήτημα για το οποίο τυμβωρυχήσατε κατά κόρον είναι η φονική πυρκαγιά στο Μάτι και οι πλημμύρες στη Μάνδρα, ξεχνώντας τους 63 νεκρούς σης πυρκαγιάς στη Ηλεία επί κυβέρνησης ΝΔ, καθώς και τους νεκρούς της MARFIN. Τότε, ήταν ο στρατηγός άνεμος που έφταιγε, ενώ στο Μάτι τα 12 μποφόρ έκαναν παιχνιδάκια. Τώρα όλοι σας και τα κανάλια σας και οι εφημερίδες σας λένε ότι για την καταστροφή στη Χαλκιδική με τους 7 νεκρούς και 100 τραυματίες φταίνε τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η κλιματική αλλαγή. Κουβέντα για τον επί πολλά χρόνια περιφερειάρχη σας, τον κ. Τζιτζικώστα, αυτός δεν φταίει σε τίποτα, αλλά για τα περσινά έφταιγε η Ρένα Δούρου.

Δυστυχώς για σας, η ζωή κύκλους κάνει και η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.

Μας είχατε πρήξει για τις άδειες Κουφοντίνα, ενώ ξέρατε ότι ήταν δουλειά της δικαιοσύνης. Τώρα με την αποφυλάκιση Φλώρου, ο οποίος καταχράστηκε «μόνο» 245 εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος και κατηγορείται και για φόνο και για πλαστογραφία. Βέβαια, το ποσό αυτό ωχριά μπροστά σε αυτά που καταχράστηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. και που, κατά τύχη, είχε δικηγόρο και συνέταιρο το Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη και διευθυντή του Γραφείου του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, ανοίγει το τεράστιο ζήτημα της Δικαιοσύνης. Επειδή ακούγονται πολλές φορές οι φράσεις «έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» θα πω, μπούρδες.

Αν ρωτήσετε 100 Έλληνες, οι 85 θα σας πουν πως δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη. Σε αυτό συντέλεσαν και οι ίδιοι, με τις αλλοπρόσαλλες, κατά καιρούς, αποφάσεις τους και καταχώνιασμα σοβαρών και επιλήψιμων υποθέσεων.

Να θυμίσω την καταδίκη της Ηριάννας χωρίς αποδείξεις, τη γιαγιά με τα τερλίκια, την 12χρονη καταδίκη της καθαρίστριας. Ή να θυμίσω την υπόθεση Τσουκάτου, ο οποίος ομολόγησε ότι πήρε 1 εκατομμύριο μάρκα από τη SIEMENS και απαλλάχτηκε. Ή η υπόθεση Μαρινάκη με το ναρκοπλοίο και την εξαφάνιση των μαρτύρων, η οποία έχει καταχωνιαστεί. Σελίδες ολόκληρες θα μπορούσαν να γραφούν, αποφάσεων , οι οποίες πάντα ήταν υπέρ των οικονομικά ισχυρών. Όπως λέει και το τραγούδι, μπήκαν μόνοι τους στη μαύρη λίστα. Και από τα λεγόμενα του λαού, ουδεμία εμπιστοσύνη έχει στη δικαιοσύνη.

Τελειώνοντας, θα επισημάνω ότι τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης είναι αρνητικά, αρνητικότατα. Διαφαίνεται καθαρά ότι προσπαθούν να βάλουν χέρι στις κατακτήσεις που επιτεύχθηκαν με πόνο και αίμα του ελληνικού λαού, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ό,τι μέχρι χθες λοιδωρούσαν, σήμερα το αναιρούν. Λοιδωρούσαν τον Τσουβάλα και ζητούσαν την κεφαλήν του επί πίνακι, για το Μάτι και αυτόν που τον θεωρούσαν «ανίκανο» σήμερα τον έκαναν γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης.

Γιάννης Σίμος

Μέλος της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης