Τοπικά

Υψηλοί τουριστικοί στόχοι από Αγοραστό-Μιχαλάκη

Με θετικούς οιωνούς ξεκίνησε η τουριστική περίοδος για την περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς οι αφίξεις των επισκεπτών από χώρες του εξωτερικού αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων είναι η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και στον νομό μας, και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς τα αξιοθέατα που διαθέτει δεν συνδέονται αποκλειστικά με τις διακοπές της θερινής περιόδου.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια, με συντονισμένες κινήσεις από πλευράς Αγοραστού και Μιχαλάκη, υλοποιήθηκαν μια σειρά από έργα που επενδύουν στην προβολή του «φαινομένου» των Μετεώρων αλλά και στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του νομού μας. Σ’αυτή την κατεύθυνση, η πόλη της Καλαμπάκας «εξοπλίζεται» με το Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών στο Καστράκι, ενώ ήδη λειτουργεί το Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης  με μεγάλη επιτυχία. Στα μεγάλα ατού της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων συγκαταλέγεται και ο συνεχής εκσυγχρονισμός του οδικού μας δικτύου, που εξασφαλίζει την εύκολη και άνετη πρόσβαση των επισκεπτών τόσο στους ιερούς βράχους των μετεώρων όσο και στον ορεινό όγκο του νομού.

Επιτομή της οργανωμένης προσπάθειας  που επιτελείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί η σύσταση του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού, δηλαδή η σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων με τους τέσσερις Δήμους του νομού και το Επιμελητήριο στα θέματα τουρισμού. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί και την έναρξη μιας περιόδου εξωστρέφειας που μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Δικαίως αναμένουμε πολλά!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης