Τοπικά

Φορτσάρει με περιοδείες ο Τρικαλινός υποψήφιος ευρωβουλευτής Φώτης Καψάλης

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΟΣΜΟΣ και μέλος του πολιτικού συμβουλίου Βολτ Ελλάδας, Φώτης Καψάλης, πραγματοποίησε περιοδεία στη Νεάπολη Λάρισας, όπου επισκέφτηκε και τη λαϊκή αγορά και συνομίλησε με πολλούς επαγγελματίες και κατοίκους.

 

 

Κοινή συνισταμένη όλων των συζητήσεων ήταν ότι η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο ακριβή και οι πολίτες αναγκάζονται να μειώνουν την κατανάλωση προκειμένου τα εισοδήματα τους να καλύψουν τις βασικές τους τουλάχιστον ανάγκες. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες από τα μέσα κάθε μήνα οι πωλήσεις μειώνονται κατακόρυφα με αποτέλεσμα πολλά από τα προϊόντα τους να δίνονται και κάτω του κόστους για να μειωθούν οι ζημιές.  Οι πολίτες τόνισαν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και χρειάζονται άμεσα πολιτικές στήριξης των νοικοκυριών. Ο Φώτης Καψάλης, από την πλευρά του τόνισε ότι στην Ελλάδα η ακρίβεια είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη ιδίως αν συγκριθεί με τα εισοδήματα του κόσμου. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι κάτι γίνεται πολύ λάθος στην ελληνική οικονομία εκτός από την κυβέρνηση που αναζητά άλλοθι για την αποτυχία της παρουσιάζοντας μια σειρά από δικαιολογίες για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Στη συνέχεια, ο Φώτης Καψάλης περιόδευσε στην Κάτω Ελάτη όπου στο τοπικό γήπεδο ποδοσφαίρου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της κοινότητας Παραποτάμου, Δημήτρη Βαγενά, με τους πλημμυροπαθείς Παραποτάμου και Φωτάδας αλλά και με μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Ορφέας Κάτω Ελάτης. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τις καταστροφές που έκανε στην περιοχή η κακοκαιρία Daniel, η πορεία αποκατάστασης των ζημιών αλλά και ο φόβος των κατοίκων για επανάληψη αντίστοιχων καταστροφών στο μέλλον. Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΟΣΜΟΣ, τόνισε ότι είναι αναγκαίο να απελευθερωθεί η τοπική αυτοδιοίκηση από τη γραφειοκρατία που προκαλεί καθυστερήσεις τόσο στην αποκατάσταση των ζημιών όσο και στην ολοκλήρωση των αναγκαίων προληπτικών μέτρων για να μην επαναληφθεί η καταστροφή. Υποστήριξε ότι έχουν δίκιο οι κάτοικοι να φοβούνται γιατί οι αναγκαίες ενέργειες έπρπε να έχουν γίνει ήδη μετά το πέρασμα του Ιανού και κανείς δεν θέλει να διαθέσει τα χρήματά του να ξαναφτιάξει το σπίτι του όταν φοβάται ότι θα γίνουν και πάλι τα ίδια.

Ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση και με τους ποδοσφαιριστές και τα μέλη του Ορφεά, που παρουσίασαν στον Φώτη Καψάλη τα προβλήματα που έχει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στην Ελλάδα. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για παράδειγμα υπάρχει μόνο χάρη στην αγάπη για το άθλημα ενώ ακόμα και οι ακαδημίες ποδοσφαίρου μειώνονται καθώς περνούν τα χρόνια. Ο Φώτης Καψάλης τόνισε ότι δεν νοείται ανάπτυξη μιας περιοχής χωρίς κατάλληλες υποδομές και σωματεία ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ακόμα όμως και αυτή η εξαιρετική για τη δημόσια υγεία δραστηριότητα, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, έχει εγκαταλειφθεί στην Ελλάδα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει εάν θέλουμε στο μέλλον να ζήσουμε στιγμές περηφάνειας από τον ελληνικό αθλητισμό.

Στις 9 Ιουνίου, οι πολίτες μπορούν να κάνουν την επιλογή να ξεκινήσουμε από την Αρχή και να πάμε Αλλιώς.  Να αλλάξουμε όλα αυτά που γίνονται λάθος και να τα κάνουμε σωστά επιλέγοντας ΚΟΣΜΟΣ και εκπροσώπους της κοινωνίας αντί για εκπροσώπους των κομμάτων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης