Site icon TrikalaVoice

Φώτης Καψάλης: Με την ψήφο μας να δείξουμε ότι ο τόπος μας είναι σημαντικός, η ζωή μας είναι σημαντική

Άρθρο υποψ. Ευρωβουλευτή του ΚΟΣΜΟΣ και μέλους Πολιτικού Συμβουλίου του Βολτ Ελλάδας, Φώτη Καψάλη, για τις Ευρωεκλογές:

 

 

Στις 9 Ιουνίου καλούμαστε να αναδείξουμε τους νέους εκπροσώπους της χώρας μας στην Ευρωβουλή και ταυτόχρονα να επιλέξουμε την κατεύθυνση της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια.

Στη Θεσσαλία οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, κυρίως όμως οι επιπτώσεις της κακώς ασκούμενης πολιτικής, είναι ορατές μετά από τον Ιανό και τον Daniel. Οι κάτοικοι των Τρικάλων, της Καρδίτσας, της Λάρισας και του Βόλου, έζησαν την καταστροφή και σήμερα ζουν στην αναμονή.

Παρά τις εξαγγελίες, τις δεσμεύσεις, την χρηματοδότηση που ακολούθησε τον Ιανό, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε διότι πολύ απλά δεν άλλαξε η πολιτική νοοτροπία των υπευθύνων του κράτους.

Και όμως μετά τον Daniel έκαναν τις ίδιες περίπου εξαγγελίες, δεσμεύτηκαν και εν΄ όψει των εκλογών καλούν να τους εμπιστευτεί ο λαός και πάλι για να είναι ασφαλής. Είναι όμως σαφές ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Εξακολουθούν να πολιτεύονται με τον ίδιο τρόπο και να επιδιώκουν να κυριαρχήσουν πολιτικά χωρίς όμως να προσφέρουν τίποτα.

Είναι τουλάχιστον αφελές να περιμένει κανείς ότι κάνοντας τις ίδιες ακριβώς επιλογές, αναδεικνύοντας τα ίδια αποτυχημένα κόμματα να περιμένει ότι θα προκύψει κάτι καλύτερο.

Οι κάτοικοι σε όλη τη Θεσσαλία φοβούνται πραγματικά, ακόμα και όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, να χτίσουν και πάλι τη ζωή τους και τις δουλειές τους με τον διαρκή φόβο ότι στο επόμενο ακραίο καιρικό φαινόμενο θα εξαφανιστούν πάλι όλα από το νερό.

Σε αυτές τις εκλογές επομένως οι πολίτες της Θεσσαλίας έχουν να στείλουν ένα πολύ καθαρό μήνυμα κάνοντας άλλες επιλογές. Οφείλουν με την ψήφο τους να αποδείξουν ότι η ζωή τους, τη περιουσία τους, ο τόπος τους είναι σημαντικά και κανείς δεν μπορεί να τους εμπαίζει σε αυτά τα ζητήματα.

Η συμμετοχή όμως στις εκλογές και η επιλογή τους, δεν πρέπει να είναι απλώς ψήφος διαμαρτυρίας. Οφείλει να είναι ταυτόχρονα ψήφος ελπίδας, αναδεικνύοντας αντιπροσώπους για να τους εκπροσωπήσουν πραγματικά στα κέντρα λήψης αποφάσεων και όχι πρόσωπα που θα μεταφέρουν τις κομματικές γραμμές και δικαιολογίες στους πολίτες.

Ταυτόχρονα οφείλουν κατά τη γνώμη μου να θέσουν και το πλαίσιο της αναγέννησης του τόπου μας, της επανεκκίνησης της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής, η οποία δεν μπορεί να μην λάβει υπόψη της την κλιματική κρίση. Υπό αυτή την έννοια, η Θεσσαλία πρώτα από όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας οφείλει να απαιτήσει την άμεση εφαρμογή της Εθνικής Πράσινης Συμφωνίας που προτείνουμε με το ΚΟΣΜΟΣ.

Τέλος, οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε ότι αυτός ο τόπος έχει πλούτο για όλους που μένει κρυμμένος και αναξιοποίητος. Οφείλουμε με την ψήφο μας αλλά και με την καθημερινή μας πλέον συμμετοχή σε όλες τις διαδικασίες να επιβάλουμε μια άλλη πολιτική στην Ελλάδα, ώστε να επιτευχθεί κατ΄ αρχήν η αναγέννηση της επαρχίας, να συγκλίνουν οι περιφέρειες της Ελλάδας και να σταματήσει να αναπτύσσεται η Αττική σε βάρος της υπόλοιπης χώρας. Εφόσον πετύχουμε την ισόρροπη ανάπτυξη θα αντιστραφεί η ερημοποίηση της επαρχίας και θα είναι εφικτή η σύγκλιση με τις πιο ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης.

Στις 9 Ιουνίου επομένως συμμετέχουμε στις εκλογές και ψηφίζουμε διαφορετικά. Ψηφίζουμε ΚΟΣΜΟΣ για να Πάμε από την Αρχή και να Πάμε Αλλιώς.

 

Exit mobile version