Είναι γνωστό ότι το restaurant Filoxenia στο Zandvoort της Ολλανδίας, μόλις 20΄ από το Άμστερνταμ, στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας έχει φέρει την παραδοσιακή Τρικαλινή κουζίνα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και έχει αποσπάσει δεκάδες διακρίσεις.
Εκεί βρίσκουμε γίγαντες, τραχανά, πλαστό, λαχανόπιτα, μπατζίνα, γεμιστά και άλλα πολλά δικά μας φαγητά, μαγειρεμένα με τοπικά υλικά που μεταφέρονται κάθε εβδομάδα εκεί. Τις τελευταίες μέρες δε επικρατεί… παροξυσμός στο εστιατόριο της εκ Μεγάρχης καταγομένης οικογένειας Μπαμπατσιά, καθώς η κυρία Θεοδώρα έριξε στο τηγάνι και… λαχανοκεφτέδες τους παραδοσιακούς. Απολαύστε υπεύθυνα: