Ροή Τοπικά

Χαρά μεγάλη εγένετο. Τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν τον Άγιο Δημήτριο (video)

Με αισθήματα χαράς και συγκίνησης και με τις πρέπουσες τιμές, κλήρος και λαός υποδέχθηκαν τα Λείψανα του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr το απόγευμα της Πέμπτης ο Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών Χρυσόστομος, επικεφαλής του ιερού κλήρου, υπεδέχθη έμπροσθεν του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου πόλεως Τρικάλων, τα Λείψανα του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, του και Πολιούχου της συμπρωτεύουσας, επ’ ευκαιρίας των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη μνήμη των Πάντων των εν Τρίκκη Αγίων.

Μετά την υποδοχή ο Σεβασμιώτατος προέστη του πανηγυρικού Εσπερινού και της Ακολουθίας της Αρτοκλασίας, ευχαριστώντας θερμά τον πατέρα Δαμασκηνό που κόμισε στην πόλη μας τα Ιερά Λείψανα, καθώς και τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, κοντά στον οποίο θήτευσε επί χρόνια, για την ευλογία που έδωσε.

Τα Λείψανα του Αγίου Δημητρίου θα παραμείνουν στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου μέχρι και τις 14 του μηνός, ενώ ο κ. Χρυσόστομος θα τα μεταφέρει τα απογεύματα σε κάθε χωριό που έχει Ναό αφιερωμένο στη χάρη του.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης