Τοπικά

Χατζηγάκης: «Να στηρίξουμε τώρα και αποφασιστικά καφέ και εστιατόρια»

Την ανάγκη να στηριχθούν άμεσα και με συγκεκριμένα μέτρα υπογραμμίζει ο νεαρός Τρικαλινός οικονομολόγος και πολιτικός.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr μετά και τις χθεσινές διευκρινήσεις της Κυβέρνησης για άρση των περιοριστικών μέτρων υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από επαγγελματίες της εστίασης. Μιλούν για καθυστέρηση στην καταβολή της αποζημίωσης των 800 € και θέτουν ερωτηματικά για το πως θα καταφέρουν να λειτουργήσουν με τους πολλούς περιορισμούς που τίθενται σε ισχύ από… 1η Ιουνίου (δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικές αντιδράσεις).

Ο Μικέλης Χατζηγάκης είχα σειρά τηλεφωνικών επαφών με επαγγελματίες του χώρου από την εκλογική του περιφέρεια, το Νομό Τρικάλων και υπογραμμίζει σε δήλωσή του στο trikalavoice.gr ότι «πρέπει άμεσα και δυναμικά να στηρίξουμε τους ανθρώπους της εστίασης. Τους ανθρώπους που δίνουν εργασία σε πολλούς συμπολίτες μας και οι οποίοι έχουν υποστεί προφανώς μεγάλο πλήγμα στις επιχειρήσεις τους».

Αντιλαμβάνεται τις αγωνίες τους λέγοντας ότι «οι άνθρωποι της εστίασης έχουν να πληρώσουν εισφορές, υπαλλήλους, δημοτικά τέλη, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΤ, προμηθευτές, ενοίκια, τραπεζοκαθίσματα και πάει λέγοντας. Είναι μια ολόκληρη αλυσίδα που άμα σπάσει θα έχει αντίκτυπο παντού».

 «Αυτοί οι άνθρωποι» καταλήγει «έχουν οικογένειες και υποχρεώσεις και αν δεν τους στηρίξουμε τώρα που το έχουν ανάγκη – χωρίς να φταίνε οι ίδιοι για την κρίση – θα δημιουργηθεί ένα βαθύ κοινωνικό και πολιτικό ρήγμα. Και σε συνθήκες κρίσης αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε με κάθε κόστος. Θεωρώ βέβαιο πως τα μέτρα που θα εξειδικευτούν τις επόμενες μέρες και βδομάδες θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης