Ροή Τοπικά

Χειροθετήθηκε Πρωτοπρεσβύτερος ο π. Βησσαρίωνας Σπύρου (φωτό)

Μέσα στην Αναστάσιμη χαρά το πρωί της Τρίτης του Πάσχα ο ευλαβέστατος πατέρας Βησσαρίωνας Σπύρου, εφημέριος Ξυλοπαροίκου, έλαβε το οφίκκιο της Εκκλησίας μας.

Ο πατέρας Βησσαρίων είναι από τις πιο σεβάσμιες μορφές της τοπικής μας εκκλησίας. Κανόνας πίστεως, εικόνα πραότητος και σεμνότητος, χειροτονήθηκε ιερέας το 1992 από τα χέρια του Μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων Σεραφείμ και διακόνησε επί έτη πολλά στο Μαλακάσι. Στα μέσα της περασμένης δεκαετίας επέστρεψε στο χωριό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο ίδιος καθώς και τα πέντε του παιδιά. Οικογένεια με φόβο Θεού και φρόνημα εκκλησιαστικό, οι δυο του γιοι Σπυρίδων και Κωνσταντίνος σπούδασαν Βυζαντινή Μουσική και διακονούν στα αναλόγια των Μονών των Μετεώρων, ενώ ο Σπυρίδων είναι ο χοράρχης της Μητροπόλεως Σταγών.

Η χειροθεσία του σε Πρωτοπρεσβύτερο και Σταυροφόρο έγινε το πρωί της Τρίτης στο γραφικό εκκλησάκι των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Ξυλοπάροικο, υπό του Μητροπολίτου Τρίκκης Χρυσοστόμου, ενώ έψαλλαν καταλλήλως ο Ακαδημαϊκός Σωτήρης Μπαλατσούκας και ο Ευθύμιος Σπύρου, πρωτοψάλτης της Μητροπόλεως Τρίκκης.

(φωτό Δημήτρης Καραγιάννης)

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης