Τοπικά

Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο πρώην Διάκος της Μητροπόλεως Τρίκκης

Από τον Μητροπολίτη Κηφισίας Κύριλλο έλαβε τον δεύτερο βαθμό Ιεροσύνης ένα νέο παιδί, με δίψα για τον Χριστό.

Ο πατέρας Ιερώνυμος Καραλής διακόνησε περί του έτους στη Μητρόπολή μας, έχοντας εισέλθει στους κόλπους της Εκκλησίας μετά την εις Διάκονον χειροτονία τον Φεβρουάριο του 2019 από τον Μητροπολίτη Τρίκκης Χρυσόστομο. Διακόνησε κοντά του καλώς και λίγο πριν το Πάσχα αναχώρησε για την Αθήνα και την Μητρόπολη Κηφισίας, όπου και κρίθηκε άνδρας ικανός από τον εκεί Μητροπολίτη Κύριλλο για να λάβει και τον δεύτερο βαθμό Ιεροσύνης.

Το πρωί της Δευτέρας, ανήμερα του Αγίου Παντελεήμονος τελέστηκε η χειροτονία στον φερώνυμο, πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Πεύκης. Μετά την είσοδο των Τιμίων Δώρων, κατά την κρατούσα εκκλησιαστική τάξη, οι Πρεσβύτεροι προσέφεραν προς τον Επίσκοπο, τον υποψήφιο προς Χειροτονία π. Ιερώνυμο Καραλή, ο οποίος στο μεστό του λόγο αναφέρθηκε στον πόθο και στην αγάπη του για την Εκκλησία και τον Χριστό. Ο κ. Κύριλλος του ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και του απένειμε μάλιστα αμέσως και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας Ιερώνυμος είναι πτυχιούχος Ιστορίας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ φοιτά ήδη στο Τμήμα Ποιμαντικής Θεολογίας του Α.Π.Θ..

Άξιος. Να ζήσει…

(φωτογραφίες orthodoxiainfoto.gr)

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης