Τοπικά

Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος του Αρχιδιάκονος του Μητροπολίτου Σταγών

Τιμήθηκε και φέτος η μνήμη των κτητόρων της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων, Οσίων Νεκταρίου και Θεοφάνους αλλά και η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Νικολάου του εκ Μετσόβου, του οποίου η Τιμία και Χαριτόβρυτος Κάρα φυλάσσεται στην ως άνω Μονή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, χοροστάτησε στον Όρθρο και στην συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστούμενος από Ηγουμένους και Ιερομονάχους των μετεωρίτικων μοναστηριών.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του μέχρι τούδε Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων π. Κωνσταντίνου Κοκόρα.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον π. Κωνσταντίνο αναφέρθηκε στο μέγα μυστήριο της ιερωσύνης και πατρικώς τον συμβούλεψε να διακονεί με ταπείνωση και φόβο Θεού το ιερό θυσιαστήριο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο νέος Πρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος μοίρασε το αντίδωρο και δέχτηκε τις ευχές Μοναχών και λαϊκών προσκυνητών, που είχαν προσέλθει για να τιμήσουν την μνήμη των Οσίων κτητόρων της ιστορικής και σεβάσμιας Ιεράς Μονής Βαρλαάμ και να τιμήσουν τον νέο Πρεσβύτερο.

Ο νέος Πρεσβύτερος θα τοποθετηθεί και θα διακονεί στον Ιερό ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαυρέλι.

poimin.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης