O Αντώνης Κούκεν, o δικός μας Τρικαλινός μάγειρας του κάμπου, για ακόμα μια φορά μας εντυπωσιάζει για την αγάπη που δείχνει στα μέρη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε!!! Για αυτό ανεβαίνει στα ορεινά χωριά των Τρικάλων και κάνει μια στάση στα Στουρναραίικα!
Το χωριό όπου γεννήθηκε ο μεγάλος Έλληνας οπλαρχηγός Στουρνάρας ο οποίος έχασε την ζωή του στην έξοδο του Μεσολογγίου (το σπίτι του σώζεται ακόμη στο χωριό). Εκεί σε υψόμετρο 840 μ. τον περιμένει η γιαγιά Καλλιόπη για να του δείξει μπας και μάθει βήμα – βήμα πως θα φτιάξει αλλά και πως θα ανοίξει τα παραδοσιακά χωριάτικα φύλλα! Με τον μπλάστρι που γίνεται παιχνιδάκι στα χέρια της ανοίγει τα φύλλα σαν τα… σεντόνια!!! Έπειτα θα ετοιμάσουν τα χόρτα και αφού έχουν αρμέξει τα γίδια και τα πρόβατα και έχουν πήξει το τυρί θα το ρίξουν και αυτό στην πίτα την ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ!! Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι αυτή η πίτα θα ψηθεί σαν τον παλαιό καλό καιρό, τότε που δεν υπήρχαν οι ηλεκτρικοί φούρνοι στα σπίτια και τα φαγητά και τις πίτες τις έψηναν στην ΓΑΣΤΡΑ!!! Αυτή η συνταγή αποτελεί μέρος της γαστρονομικής παραδοσιακής μας κληρονομιάς και ΑΞΙΖΕΙ τόσο να την δείτε αλλά κυρίως να την φτιάξετε με τον ίδιο τρόπο… σχεδόν!!! Δείτε οπωσδήποτε το βίντεο στο κανάλι antonis cooken στο youtube: