Τοπικά

Χρ. Λάππας: “Από τήν γοητεία τού βραχυπρόθεσμου στην τυραννία”

(Αφού δέν είχε νέα ευχάριστα να πεί, καλύτερα νά μήν μας πεί κανένα) Δ.Σαββόπουλος
Είναι απορίας αξιον το πώς το πολιτικό σύστημα διαχειρίζεται τό χρόνο.πόαο κοντόφθαλμα και ευκαιριακά,χωρίς το αναγκαίο ιστορικό βάθος,χωρίς την αναζήτησή τής σχέσης ανάμεσα στήν αλήθεια και τον χρόνο.
Είναι γνωστό άλλωστε,ότι το ψέμα τρέχει πιό γρήγορα από τήν αλήθεια.
Απέναντι έλλειμα πνευματικότητας,πολιτικής και ιδεολογικής ανεπάρκειας,,οδηγεί στήν κυριαρχία τού τακτικισμού απέναντι στή στρατηγική,στην επιλογή βραχυπρόθεσμου καί φαντασιακού(Ιδεοληψίες, αυταπάτες)απέναντι στοπ μακροπρόθεσμο καί πραγματικό.
Μήπως δέν είναι έτσι, αλλά γνωρίζουν την αλήθεια καίτό μόνο που επιδιώκουν είναι να χαϊδεύουντα αυτιά των πολιτών?
Είναι ίσως αυτό το τελευταίο πού σπρώχνει το πολιτικό σύστημα στή γοητεία τού βραχυπρόθεσμου?
Σταχυολογώ από την εποχή της ευημερίας ως την εποχή της καχυποψίας της οργής καί της παραίτησης κάποια αποκαλυπτικά.
Η απόρριψη του νομοσχεδίου Γιαννίτση για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού,οδήγησε σε μεγάλο βαθμό στη χρεωκοπία της Χώρας.Απο τη γοητεία της πρόωρης στοπ πετσόκομμα των συντάξεων!
Κι ύστερα ήρθε ο αντιμνομηνιακός μύθος καί η διάψευσή του.Από την κατάργηση με ένα νόμο στό3ο καί στοδιηνεκές 4ο μνημόνιο.(από τα <<τέσσερα….στο σύρσιμο με την κοιλιά>>.
Και στις μέρες μας, τώρα, η συμφωνία για το Σκοπιανό καί η καθαρή έξοδος.
Τόπολιτικό σύστημα δεν θέλει ν´αναλαβει τις ευθύνες πού η Ισορία επιβάλλει,και η πανουργία της Ιστορίας-όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια και η πραγματικότητα-θα μετατρέψει την γοητεία του βραχυπρόθεσμου σε τυραννία.
Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται-στο όνομα του πολιτικού κόστους και της συνοχής της παραταξής του-μια ισορροπημένη συμφωνία,με τα Σκόπια,που σέβεται την Εθνική γραμμή( Γεωγραφικός προσδιορισμός erga omnesκ.λ.π.)και είναι πολύ πιθανόν να επικυρώσει (μετά τις εκλογές) με δική του πλειοψηφία, τη Συμφωνία(αυτό πιά είναι βασανιστήριο??).
Κι ο Πρωθυπουργός πανηγυρίζει, δένοντας και λύνοντας την γραβάτα του(Ω τι κόσμος μπαμπά? ρηχός καί χυδαίος φορμαλισμός, και δη αριστερός??).
Όταν οι 5 δράκοι που οδήγησαν την οικονομία σε στάσιμο χρεωκοπία ζούν και βασιλεύουν(το υψηλό δημόσιο χρέος, το προβληματικό ασφαλιστικό ,το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, η αναποτελεσματική ΔημόσιαΔιοίκηση,η φοροδιαφυγή) και μας περιμένουν στη γωνία.
Τα παραμύθια είτε ως παραμυθία,είτε ως προσομοίωση του μέλλοντος…οδηγούν στην Έρημο?

Τρίκαλα 24/6/2018

Χρήστος Λαππας τ.Δημαρχος Τρικκαίων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης