Τοπικά

Χρ. Σιμορέλης: Συνάντηση εργασίας στο Τμήμα Αγροτών ΕΦΚΑ

Επίσκεψη στο Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών ΕΦΚΑ Θεσσαλίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 2 Απριλίου, ο Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Χρήστος Σιμορέλης. Εκεί είχε συνάντηση εργασίας με την Αναπληρώτρια προϊσταμένη κα. Ευαγγελία Στεργίου ώστε να ενημερωθεί για την πορεία απονομής συντάξεων και λοιπών παροχών των αγροτών καθώς και για τη γενικότερη λειτουργία της υπηρεσίας.

Η κα. Στεργίου επιβεβαίωσε στον Βουλευτή ότι παρατηρείται καθυστέρηση κατά την απονομή συντάξεων σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης αγροτών με άλλα ταμεία. Υποστήριξε ωστόσο ότι γίνεται μια σημαντική προσπάθεια επίσπευσης των διαδικασιών για να επιλυθούν τα προβλήματα και να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι εκκρεμείς συντάξεις. Σχετικά με υποθέσεις που αφορούν εγγραφή ή διακοπή της ασφάλισης, πλέον δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αφού ισχύει η ημερομηνία αίτησης του κάθε ασφαλισμένου. Επιπλέον σύντομα, σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Περιφερειακού Κέντρου Θεσσαλίας, θα δοθεί οριστική λύση και σε υποθέσεις που αφορούν λοιπές παροχές όπως έξοδα κηδείας.

Ο κ. Σιμορέλης ζήτησε από την Αν. προϊσταμένη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να προχωρήσουν τα εκκρεμή αιτήματα. Στόχος είναι να γίνεται η απονομή των συντάξεων σε σύντομο χρονικό διάστημα και η απόδοση των λοιπών παροχών στην ώρα τους.

Η διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος με τη σημαντική και αναγκαία μεταρρύθμιση ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων και τη διαμόρφωση κοινών κανόνων για όλους τους εργαζόμενους αποτέλεσε πολιτική απόφαση της σημερινής Κυβέρνησης. Οι πολιτικές επιλογές προηγούμενων Κυβερνήσεων ήταν αυτές που είχαν ως αποτέλεσμα το 2015 να έχουμε 1,18 δισ. ευρώ έλλειμμα, μετά από 12 οριζόντιες περικοπές συντάξεων και με απλήρωτες 400.000 συνταξιοδοτικές παροχές. Ο Βουλευτής επισήμανε ότι σήμερα επιτυγχάνονται πλεονάσματα στον ΕΦΚΑ και γίνεται μια τεράστια προσπάθεια έτσι ώστε σε πολύ λίγο χρόνο και με περιορισμένο προσωπικό να γίνουν αναγκαίες αλλαγές που σε άλλες χώρες χρειάστηκαν δεκαετίες, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τη σημαντική συμβολή των εργαζόμενων στα Ταμεία σε αυτό το σχέδιο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης