Ροή Τοπικά

Ωχ!… Πρόστιμα για παρκάρισμα ποδηλάτων-μηχανών σε πεζοδρόμια

Το υπουργείο Μεταφορών φιλοδοξεί να δώσει τέλος στην άναρχη στάθμευση των δικύκλων, δημιουργώντας ειδικούς χώρους στάθμευσης. Στην απόφαση του Yπουργείου Μεταφορών υπάρχει πρόβλεψη και για τα ποδήλατα.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας των πάρκινγκ δικύκλων ορίζονται επακριβώς από την υπουργική απόφαση και μεταξύ άλλων περιλαμβάνοντας στοιχεία όπως: ελάχιστες διαστάσεις, φωτισμός τη νύχτα, φύλαξη και τεχνικές προδιαγραφές (π.χ. διαγραμμίσεις, όρια θέσης οχήματος και ελιγμών).

Σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστούν επίσης το ενδεχόμενο να επιτρέπεται η κατακόρυφη ανύψωσης (όροφοι ή επίπεδα) ώστε να αυξάνεται η χωρητικότητα στα πάρκινγκ που βρίσκονται σε μικρά οικόπεδα, αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας χώρου στάθμευσης δικύκλων και στα πάρκινγκ αυτοκινήτων, εφόσον γίνουν οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σήμερα δεν υφίσταται θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων και πλέον θα παρέχεται η δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να δημιουργήσει μια τέτοια επιχείρηση.

Τιμολόγηση

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το θέμα του κομίστρου πρόκειται να καθοριστεί από τους ιδιώτες και όχι το υπουργείο. Εκτιμάται, όμως, ότι το κόστος θα είναι αρκετά πιο χαμηλό από τα ποσά που πληρώνουν σήμερα οι οδηγοί αυτοκινήτων προκειμένου να αφήσουν τα οχήματά τους.

Αν για παράδειγμα ένας πολίτης καλείται να πληρώσει περίπου 5 ευρώ, συν 1 για κάθε επιπλέον ώρα, ο οδηγός μηχανής υπολογίζεται πως θα χρεώνεται 2-3 ευρώ και ίσως ακόμα λιγότερα ένας ποδηλάτης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης