Τοπικά

“Όχι” από το Δ.Σ. Μετεώρων στο κλείσιμο της οδού Τρικάλων τα βράδια

Κατά των προτεινόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που πρότεινε η δημοτική Αρχή τάχθηκε σύσσωµη η αντιπολίτευση (18 σύµβουλοι) στο Δημοτικό Συμβούλιο Μετεώρων, ενώ υπέρ τους τάχθηκε η παράταξη του Δηµάρχου (13 σύµβουλοι).

Η πρόταση αφορούσε στην απαγόρευση κυκλοφορίας οχηµάτων στην οδό Τρικάλων και σε τµήµατα των οδών 28ης Οκτωβρίου και Ευθ. Βλαχάβα από 1-7-2020 έως 31-10-2020 και κατά τις ώρες 21:00 έως 01:00.

Ο Γιάννης Παπαµιχαήλ είπε ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση από τη δηµοτική Αρχή για την ολοκλήρωση της νέας περιφερειακής οδού, διότι οποιαδήποτε λύση θα είναι προσωρινή και ηµιτελής

Ο Γιώργος Χαντζιάρας είπε ότι σοβαρότερο πρόβληµα είναι τα οικονοµικά των πολιτών, και πρότεινε να δοθούν όλα τα πεζοδρόµια στους επαγγελµατίες µε ανοικτούς δρόµους.
Ο κ. Κερασοβίτης είπε ότι πρόκειται για ένα προσωρινό µέτρο που σαφώς δεν θα βοηθήσει τα αυτοκίνητα και κάποια συµφέροντα. «Δεν χρειαζόµαστε τόσο πολύ τα αυτοκίνητα», τόνισε.

Ο κ. Αρσενίου είπε ότι το προσωρινό αυτό µέτρο θα ληφθεί λόγω της πανδηµίας και για να βοηθηθούν οι επαγγελµατίες. Συµφώνησε µε τον κ. Παπαµιχαήλ να προχωρήσει η περιφερειακή οδός, αλλά αυτό είπε είναι θέµα που πρέπει να εξεταστεί µελλοντικά.

Ο Χρήστος Σινάνης είπε ότι το θέµα ταλανίζει αρκετά χρόνια την πόλη µας. Είπε ότι θα προκληθεί τροµερή αναστάτωση στην πόλη και ότι δεν θα µπορέσει να περάσει µέσα από την πόλη κανένας περαστικός οδηγός προς τα χωριά µας, για να πάρει γλυκά. Κλείνοντας πρότεινε να συνεχιστεί η ανάπλαση της πόλης σε συνέχεια του Ανοικτού Κέντρου Εµπορίου.

Στη συζήτηση παρενέβη ο δικηγόρος Δήµος Θανάσουλας για λογαριασµό των καταστηµαταρχών της οδού Τρικάλων, λέγοντας ότι 68 επαγγελµατίες τάσσονται κατά της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, φοβούµενοι οικονοµικές επιπτώσεις.

«Θυµίζει παρωχηµένες παρεµβάσεις περασµένων δεκαετιών, χάριν µιας παλαιοµοδίτικης περατσάδας», σηµειώνεται µεταξύ άλλων στο κείµενό τους.

Είπε επίσης ότι σύµφωνα µε τα όσα αναφέρονται στις κατευθύνσεις της Κυβέρνησης, δεν προβλέπεται πουθενά πλήρες κλείσιµο οδών, σηµειώνοντας ότι αυτό που προτείνεται είναι παράνοµο και οι διαµαρτυρόµενοι θα ασκήσουν κάθε ένδικο µέσο κατά της απόφασης.

Ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Κώστας Τόλης είπε ότι όσα ανέφερε ο κ. Θανάσουλας δεν αφορούν στο θέµα και λέγονται για να παραπλανηθεί το Σώµα.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Σωτήρης Παπαχρήστος, πρόσθεσε ότι το θέµα το έχουν εξετάσει και οι νοµικοί σύµβουλοι και δεν υπάρχει πρόβληµα µε τις προτεινόµενες κυκλοφοριακές ρυθµίσεις.

tameteora.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης