Τοπικά

‘Ύποπτο υλικό” καταγγέλλει ο Γεωπονικός Σύλλογος Τρικάλων

Την εμπορία ύποπτου υλικού στην αγορά των Τρικάλων καταγγέλλει ο Γεωπονικός Σύλλογος ζητώντας από τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους. Συγκεκριμένα σε επιστολή τους προς τους Δήμους του Νομού και στην Π.Ε. Τρικάλων αναφέρουν:

 

«Το τελευταίο διάστημα στις λαϊκές αγορές στους 4 Δήμους της Περιφερειακής ενότητας Τρικάλων παρατηρείται το φαινόμενο της εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού και συγκεκριμένα  κηπευτικών, καλλωπιστικών φυτών και ανθέων από φυτωριακές επιχειρήσεις και πλανόδιους πωλητές.

Προκειμένου να ενημερωθεί το καταναλωτικό κοινό, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι όπως προβλέπεται από το ΠΔ159 – 241/5-11-2014 και το ΦΕΚ 616/11-3-2014, οι φυτωριακές επιχειρήσεις πρέπει να απασχολούν υπεύθυνο επιστήμονα πτυχιούχο Γεωπόνο ΠΕ ή ΤΕ, ειδικότητας σχετικής με τη δραστηριότητα της επιχείρησης. Ο υπεύθυνος επιστήμονας μπορεί να είναι πλήρους ή και μερικής απασχόλησης, αρκεί ο χρόνος εργασίας να είναι τουλάχιστον 10 ώρες ανά εβδομάδα,  καθώς είναι απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία του κατά τα κρίσιμα στάδια παραγωγής και εμπορίας του πολλαπλασιαστικού υλικού.

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Τρικάλων προτρέπει τους καταναλωτές να επιλέγουν για την προμήθεια πολλαπλασιαστικού υλικού τα Γεωπονικά καταστήματα, καθώς και τις φυτωριακές επιχειρήσεις  που τηρούν τις κείμενες διατάξεις, ώστε να αγοράζουν απαλλαγμένα από ασθένειες φυτά και να είναι βέβαιοι ότι προμηθεύτηκαν τα υβρίδια και τις ποικιλίες που οι ίδιοι ζήτησαν.

Καλούμε επίσης τις αρμόδιες αρχές να επιδείξουν την σχετική ευαισθησία και να προβούν σε ελέγχους με στόχο την προστασία  των  καταναλωτών και την ενίσχυση της απασχόλησης των Γεωπόνων, όπου τα ποσοστά ανεργίας είναι εξαιρετικά υψηλά.

Τα μέλη του Γεωπονικού Συλλόγου είναι στη διάθεση του κοινού, αλλά και των ιδιοκτητών φυτωριακών επιχειρήσεων, προκειμένου να ενημερωθούν και να επιλέξουν σωστά και με ασφάλεια.

Για τον Γεωπονικό Σύλλογο».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης