Υπό το γενικό θέμα «Φωνή: Επιστήμη και Τέχνη», η εταιρεία PhonoQuest, που δραστηριοποιείται γύρω από την ολιστική προσέγγιση ζητημάτων της ανθρώπινης φωνής, διοργανώνει το 1ο Trikki ARTience – Συνέδριο για την ανθρώπινη φωνή, με την καθοδήγηση της διεπιστημονικής ομάδας φωνιάτρων, φωνοθεραπευτών και λογοθεραπευτών, Voice Mentoring. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα στις 8 – 10 Σεπτεμβρίου 2021, στο Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη, με την ευγενική συμμετοχή της DotSoft και της Voice Mentoring και τη συμπαράσταση της e-trikala Α.Ε.
Η οργάνωση ανήκει στη PhonoQuest και το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Τρικκαίων TrikkART Festival.
Σχετικά με το Trikki ARTience
Το Trikki ARTience φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό, που θα υλοποιείται κάθε Σεπτέμβριο στην πόλη της μουσικής και του πολιτισμού, τα Τρίκαλα. Το 1ο Trikki ARTience θα φέρει σε γόνιμο διάλογο την επιστημονική με την καλλιτεχνική κοινότητα, με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και σύγχρονων τεκμηριωμένων γνώσεων και μεθόδων στον τομέα της φωνής. Θα περιλαμβάνει επιστημονικές εισηγήσεις – παρουσιάσεις (διά ζώσης και on-line), συζήτηση με το κοινό και στρογγυλή τράπεζα.
Αναλυτικά
- Στην πόλη των Τρικάλων θα συγκεντρωθούν καταξιωμένοι επιστήμονες διεθνούς βεληνεκούς, με αξιοσημείωτο εκτενές έργο στην αποκωδικοποίηση της ανθρώπινης φωνής, αλλά και αξιόλογοι καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες φωνής, που με τη συμμετοχή τους θα συνδράμουν στο κοινωνικό άνοιγμα και την επικοινωνία καινοτόμων μεθόδων και ερευνητικών εργαλείων στην έρευνα και τη χρήση της φωνής.
- Η αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία και τους Τρικαλινούς επιστήμονες και εκπαιδευτικούς θα προσφέρει σύγχρονους τρόπους υποστήριξης της τοπικής εξέλιξης στα θέματα φωνής.
Επίτιμος Πρόεδρος Συνεδρίου
Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, LSE.
Η επιστημονική επιτροπή
Πρόεδρος: Δρ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Χειρουργός ΩΡΛ, Φωνίατρος,
Διδάκτωρ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Την επιστημονική επιτροπή απαρτίζουν διεθνούς φήμης και δράσης Έλληνες επιστήμονες.
Η καλλιτεχνική επιτροπή
Πρόεδρος: Δημήτρης Καβράκος, διεθνούς φήμης Βαθύφωνος.
Την καλλιτεχνική επιτροπή απαρτίζουν καταξιωμένοι επαγγελματίες από τον χώρο της μουσικής και του θεάτρου.
Η οργανωτική επιτροπή
Πρόεδρος: Δρ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Χειρουργός ΩΡΛ, Φωνίατρος,
Διδάκτωρ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Πληροφορίες για τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής θα βρείτε στο https://phonoquest.com/trikki-artience-committee.
Απευθύνεται σε:
- Ωτορινολαρυγγολόγους
- Φωνιάτρους/ Φωνοθεραπευτές
- Λογοθεραπευτές
- Επαγγελματίες και ερασιτέχνες τραγουδιστές
- Επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς
- Σπουδαστές των άνω κατηγοριών
- Καθηγητές φωνητικής και υποκριτικής
- Εκπαιδευτικούς
- Δημοσιογράφους
- Προπονητές
- Δικηγόρους
- Ψάλτες
- Όσους χρησιμοποιούν τη φωνή ως εργαλείο δουλειάς.
Οι εργασίες του Συνεδρίου διαρθρώνονται σε τρεις μεγάλες ενότητες: την Επιστημονική, την Εκπαιδευτική και την Καλλιτεχνική, έκαστη για κάθε μία ημέρα του Συνεδρίου.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, θα αποσταλεί ηλεκτρονικά σε όλους τους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό επιμόρφωσης.
Το Συνέδριο θα μεταδίδεται ταυτόχρονα και διαδικτυακά, μέσω live streaming, σε διευθύνσεις που θα ανακοινωθούν εγκαίρως.
Είσοδος ελεύθερη.
Είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης, μέσω ηλεκτρονικής εγγραφής, για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Συνέδριο δια ζώσης: https://phonoquest.com/conference-subscription-form
Μέτρα προστασίας κατά του Covid-19
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου θα εφαρμοστούν πλήρως τα επίσημα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19.
Ως εκ τούτου, η είσοδος στους συνεδριακούς χώρους θα επιτρέπεται κατόπιν επίδειξης ενός από τα παρακάτω:
- Πιστοποιητικού εμβολιασμού
- Πιστοποιητικού νόσησης των τελευταίων 6 μηνών
- Έγκυρης βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος RT- PCR test 72 ωρών ή ταχείας δοκιμασίας αντιγόνου (rapid test) 48 ωρών πριν την προσέλευση.
Ο έλεγχος βεβαίωσης νόσησης ή εμβολιασμού θα γίνεται στην είσοδο του Μουσείου ηλεκτρονικά με την εφαρμογή covid free app.
Οι κάτοχοι βεβαίωσης αρνητικού μοριακού (PCR) ή rapid test θα επιδεικνύουν το σχετικό έγγραφο επίσης στην είσοδο του κτιρίου.
Απαγορεύεται ρητά η συμμετοχή στο Συνέδριο ατόμων με συμπτώματα ασθένειας από το αναπνευστικό σύστημα (πυρετός, βήχας, δύσπνοια κ.λ.π.).