Site icon TrikalaVoice

2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων Erasmus+ KA1 – ΤΠΕ στην Πράγα

Το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA1 με τίτλο “ΤΠΕ και Ρομποτική στο Ψηφιακό ΕΠΑΛ” που έχει ως στόχο την περαιτέρω ενσωμάτωση των τεχνολογιών πληροφορικής, επικοινωνιών και ρομποτικής στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος το σχολείο οργάνωσε δύο ροές κινητικότητας εκπαιδευτικού προσωπικού στην Πράγα για την επιμόρφωσή του στην αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη. Δέκα (10) εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο “ICT in Education”, το οποίο διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό ITC International στην πρωτεύουσα της Τσεχίας. Η πρώτη ροή κινητικότητας πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2017 στην οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Αβδελίδου Ελένη (ΠΕ19), Κυριαζής Θωμάς (ΠΕ11), Μαρκάκη Φωτεινή (ΠΕ13), Παπαγεωργίου Παναγιώτα (ΠΕ02), Παπαναστασίου Θεόφιλος (ΠΕ04.01), Πλεξίδα Αλεξάνδρα (ΠΕ18.35) και η δεύτερη ροή κινητικότητας τον Αύγουστο του 2017 στην οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Αβδελίδης Ευάγγελος (ΠΕ19), Μπαρούτα Ευαγγελία (ΠΕ06), Νταϊλιάνης Νικόλαος (ΠΕ12.08), Ντίνα Ευαγγελία (ΠΕ14.04). Το σεμινάριο παρακολούθησαν επίσης εκπαιδευτικοί από άλλες χώρες όπως Ισπανία, Πορτογαλία, Τουρκία, Βέλγιο, Πολωνία, Λετονία και Σλοβακία.

Η δραστηριότητα επιμόρφωσης ήταν δομημένη σε διαφορετικές ενότητες κατάρτισης παρέχοντας ένα μίγμα θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων. Μερικές από τις ενότητες του σεμιναρίου ήταν οι εξής: τάσεις στον τομέα των ΤΠΕ στην εκπαίδευση, η κατάσταση σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, μεθοδολογία της χρήσης των ΤΠΕ στην τάξη, θέματα ασφάλειας, δημιουργία ιστοσελίδων, χρήση φορητών συσκευών για την υποστήριξη της μάθησης, εύρεση και δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού κλπ.

Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες που απαιτούνται για τη χρήση και την αξιοποίηση διαφόρων ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων και λογισμικών ώστε να έχουν τη δυνατότητα να οργανώνουν το μάθημά τους αξιοποιώντας τα νέα ψηφιακά δεδομένα και να ενσωματώνουν καινοτόμες μεθόδους και εργαλεία στην καθημερινή εργασία τους, βελτιώνοντας τη διδασκαλία τους και παράγοντας πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.

Το υλικό αυτό καλύπτει διάφορα γνωστικά αντικείμενα και θεματικές περιοχές και θα είναι διαθέσιμο σε όλους μέσα από τον διαδικτυακό τόπο του σχολείου.

Exit mobile version