Ροή Τοπικά

Baristas με… δίπλωμα, στα Τρίκαλα!!!

Σεμινάριο barista από την douwe egberts και το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ.

Ενότητα πρώτη:  Espresso basic  Μια ευκαιρία για να εισέλθετε στον κόσμο της ποιότητας του καφέ, με μια περιεκτική επισκόπηση των διάφορων δραστηριοτήτων που συνδέονται με το προϊόν, την υπηρεσία και τη διαχείρισή του από θεωρητική και πρακτική σκοπιά. Μια γενική άποψη του ταξιδιού του κόκκου, από το φυτό στις χώρες καλλιέργειάς του μέχρι το μετασχηματισμό του στο φλιτζάνι.

Ιστορία, έθιμα και μέθοδοι παρασκευής

Καλλιέργεια παραγωγή και διάθεση του πράσινου καφέ.

Διαδικασία βιομηχανικής παραγωγής του καφέ

Βασικές ρυθμίσεις μύλου άλεσης

Οι παράμετρο της εκχύλισης ενός τέλειου espresso

Συντήρηση και βασικές ρυθμίσεις της μηχανής  espresso

 

 

Ενότητα δεύτερη:  Espresso – Cappuccino – Freddo

Αφιερωμένο στο κλασικό ιταλικό ρόφημα και την εξέλιξή του, θα σας βοηθήσει να μάθετε τις τεχνικές για την προετοιμασία ενός άψογου espresso και τα μυστικά για να μετατρέψετε το γάλα σε μια άψογης υφής, πηχτή κρέμα.

Βασικές αρχές εκχύλισης ενός τέλειου espresso / freddo

Πρακτικό test οργανοληπτικής ανάλυσης ενός espresso

Το γάλα και τα χαρακτηριστικά του

Θεωρία και πρακτική για σωστό αφρόγαλα

Εξοπλισμός, γαλατιέρες και οι προδιαγραφές τους

Τεχνικές και ιδέες για να σερβίρετε ένα τέλειο cappuccino

Πρακτική εφαρμογή στην παρασκευή και σερβίρισμα ενός cappuccino

To σεμινάριο θα έχει διάρκεια 14 ώρες και θα πραγματοποιηθεί σε 2 ημέρες

ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης από την

douwe egberts και το Θεσσαλικό κε.δι.βι.μι2.

Πληροφορίες – Εγγραφές στη Γραμματεία του ΙΕΚ.

Κονδύλη 36-τηλ. 2431030055.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης