Στις 25 Φεβρουαρίου 2025 ξεκινά ο νέος κύκλος του best seller σεμιναρίου BARISTA στο εκπαιδευτήριο των σχολών ΓΙΑΤΣΟΣ στα Τρίκαλα.
Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε νεοεισερχόμενους στον χώρο του καφέ, όσο και σε επαγγελματίες που θέλουν να πιστοποιήσουν επίσημα την υπάρχουσα εμπειρία τους, καθώς μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Βεβαίωση Σπουδών από το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΔΒΜ ΓΙΑΤΣΟΣ η οποία πιστοποιεί τις γνώσεις που έχουν αποκτηθεί. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ).
Ενότητα πρώτη: Espresso basic
Μια ευκαιρία για να εισέλθετε στον κόσμο της ποιότητας του καφέ, με μια περιεκτική επισκόπηση των διάφορων δραστηριοτήτων που συνδέονται με το προϊόν, την υπηρεσία και τη διαχείρισή του από θεωρητική και πρακτική σκοπιά. Μια γενική άποψη του ταξιδιού του κόκκου, από το φυτό στις χώρες καλλιέργειάς του μέχρι το μετασχηματισμό του στο φλιτζάνι.
- Ιστορία, έθιμα και μέθοδοι παρασκευής
- Καλλιέργεια παραγωγή και διάθεση του πράσινου καφέ.
- Διαδικασία βιομηχανικής παραγωγής του καφέ
- Βασικές ρυθμίσεις μύλου άλεσης
- Οι παράμετροι της εκχύλισης ενός τέλειου espresso
- Συντήρηση και βασικές ρυθμίσεις της μηχανής espresso
Ενότητα δεύτερη: Espresso & Cappuccino
Αφιερωμένο στο κλασικό ιταλικό ρόφημα και την εξέλιξή του, θα σας βοηθήσει να μάθετε τις τεχνικές για την προετοιμασία ενός άψογου espresso και τα μυστικά για να μετατρέψετε το γάλα σε μια άψογης υφής, πηχτή κρέμα.
- Βασικές αρχές εκχύλισης ενός τέλειου espresso / freddo
- Πρακτικό test οργανοληπτικής ανάλυσης ενός espresso
- Το γάλα και τα χαρακτηριστικά του
- Θεωρία και πρακτική για σωστό αφρόγαλα
- Εξοπλισμός, γαλατιέρες και οι προδιαγραφές τους
- Τεχνικές και ιδέες για να σερβίρετε ένα τέλειο cappuccino
Ενότητα Τρίτη: Πρακτική Εφαρμογή σε ροφήματα.
Το σεμινάριο στοχεύει στο να αποκτήσετε τις κατάλληλες θεωρητικές βάσεις και πρακτική γνώση, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να γίνετε ένας επαγγελματίας Barista, έτοιμος για την αγορά εργασίας.
Η εκπαίδευση και η πρακτική εξάσκηση γίνονται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.
Διάρκεια προγράμματος : 3 ημέρες
Έναρξη: Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025
Λήξη : Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2025
Ωράριο εκπαίδευσης :Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη 14:00μ.μ.-18:00μ.μ
Σ.Α.Ε.Κ. ΓΙΑΤΣΟΣ
ΤΡΙΚΑΛΑ / Γεωργίου Κονδύλη 36 / Τηλ: 24310 30055 /email: trikala@thessalikoiek.gr
ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΕΔΩ
Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;
![](https://trikalavoice.gr/wp-content/uploads/2022/12/googleplayi.png)