Τέτοιες γιορτινές ημέρες ο καλόκαρδος και αγαπητός Τρικαλινός μάγειρας του κάμπου Αντώνης Κούκεν βάζει το χεράκι ετοιμάζοντας το “γλυκό του Άι Βασίλη”. Που; Μα στην ταβέρνα “Καταφύγιο” που βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης μας στην Λεπτοκαρυά (πρώην Σελίμογλου).
Σε αυτή την ταβέρνα υπάρχουν δυο ευγενέστατα καλόκαρδα “ξωτικά”, ο Νίκος Κούτρας και η Βάσω Τρικάλη που σας περιμένουν για να σας προσφέρουν νοστιμιές που θα σας εντυπωσιάσουν αν θέλετε να φάτε καλά! Όλοι όσοι έχουν πάει να φάνε εκεί πηγαίνουν ξανά και ξανά! Γιατί ξέρουν πως δίνουν μεγάλη σημασία στα αγνά υλικά και δεν κάνουν τσιγκουνιές στις ποιοτικές πρώτες ύλες που τις διαλέγουν με μεράκι από τοπικούς παραγωγούς! Θέλεις να δοκιμάσεις ψητά με καλοψημένη “πετσούλα” ζουμερά και νόστιμα; Φτιάχνουν μάλιστα και την αγαπημένη σε πολλούς από εμάς “γουρνουπούλα” των παιδικών μας χρόνων!!! Σαλάτες με λαχανικά που προέρχονται κατευθείαν από τον αγρό (χωρίς λιπάσματα) της περιοχής! Θέλεις φαγητά της μαμάς που ξυπνάνε μνήμες αγαπημένες; Το βραβευμένο γευστικό “τεράστιο μπιφτέκι” της Βάσως; Ε λοιπόν μην το σκέφτεστε!Μάθαμε μάλιστα ότι Άγιος Βασίλης όταν τελειώνει από τον Μύλο των Ξωτικών και θέλει κάπου να ξαποστάσει και πεινάει, παίρνει την Αγιο Βασίλινα, τα ξωτικά και τα ελαφάκια μαζί και στο “Καταφύγιο” πηγαίνει για να φάει!!!
Φέτος μάλιστα ζητήστε να δοκιμάσετε και το γλυκό του Άι Βασίλη! Ένα γλυκό ΥΠΕΡΟΧΟ που ετοιμάζεται με μεράκι και αγάπη! Μυρωδάτο πανετόνε ζυμωμένο με μυρωδιές και αρώματα Χριστουγέννων μαλακό σαν πούπουλο, χιονισμένα δεντράκια από σαντιγί αφράτη σαν αέρας, παγωτό καϊμάκι φτιαγμένο από το καλύτερο γάλα που λιώνει βελούδινα στο στόμα ενώ το σπιτικό γλυκό του κουταλιού (φρούτα του δάσους, βύσσινο, κερασάκια) τρελαίνει τις αισθήσεις καθώς πασπαλίζεται με χιόνι ζάχαρης!!! Δεν είναι τυχαίο που κάθε βράδυ τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων τα γειτονικά οικήματα στην Ταβέρνα ακούνε τα κουδουνάκια από την άμαξα και ένα ηχηρό “χο χο χο” ευχαρίστησης από τον Άι Βασίλη καθώς φεύγει από το μέρος όπου υπάρχει και ετοιμάζεται το γλυκό προς τιμήν του!!! Δείτε και το βίντεο στο youtube στο κανάλι antonis cooken