Τοπικά

Τον τάφο του υποψηφίου για Αγιοποίηση παπα Δημήτρη Γκαγκαστάθη, προσκύνησε ο Τρίκκης

Χθες, Παρασκευή 11 Απριλίου 2025, το απόγευμα, ο Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Χρυσόστομος τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Τιμίων Ταξιαρχών, στο χωριό Πλάτανος, όπου για πολλά χρόνια διακόνησε ως εφημέριος ο μακαριστός  π. Δημήτριος Γκαγκαστάθης.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε με συγκίνηση για τη ζωή και το έργο του  π. Δημητρίου, τονίζοντας τη βαθιά πνευματική του προσφορά. Απευθυνόμενος στους παρισταμένους, είπε χαρακτηριστικά:
 «Είναι μεγάλη ευλογία που βρίσκεστε σήμερα εδώ, εσείς οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Ο παπα-Δημήτρης σας βάπτισε, σας στεφάνωσε, σας εξομολόγησε, σας κοινώνησε· στάθηκε δίπλα σας σαν αναμμένη λαμπάδα σε κάθε στάδιο της ζωής σας». Μετά το πέρας της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος προσκύνησε τον τάφο του μακαριστού  π. Δημητρίου, που βρίσκεται πίσω από το Ιερό Βήμα του ναού των Ταξιαρχών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης