Σε μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ελληνικής γαστρονομίας, την
απονομή των βραβείων “Χρυσοί Σκούφοι” 2020, παραβρέθηκε το βράδυ της
Δευτέρας ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας.
Στην εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο από το 1994 το περιοδικό
“Αθηνόραμα”, ο Υφυπουργός απένειμε βραβεία σε ορισμένα από τα εστιατόρια
που διακρίθηκαν ως τα καλύτερα σε όλη τη χώρα.
Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι η ελληνική κουζίνα είναι ο καλύτερος
πρεσβευτής των ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο.
Στόχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημείωσε ο
Υφυπουργός, είναι η ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας μέσα και από την
προώθηση των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και
Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
Επιπλέον, προσέθεσε ο κ. Σκρέκας, η Κυβέρνηση αποσκοπεί στην άμεση
σύνδεση του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού με την παραγωγή και τον
τουρισμό, προκειμένου να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης τόσο σε
τοπικό όσο και συνολικά σε εθνικό επίπεδο.