Τοπικά

Παγκόσμια διάκριση για τον Τρικαλινό αρχιτέκτονα Κώστα Σπαθή

Ο γιος του πρώην δημάρχου Τρικκαίων, Γιώργου Σπαθή, επιλέχθηκε μεταξύ των πέντε κορυφαίων του κόσμου για τις εντυπωσιακές του φωτογραφίες στο instagram

Ο νεαρός Κώστας Σπαθής διατηρεί λογαριασμό στο instagram με χιλιάδες ακολούθους και οι φωτογραφίες του με αντικείμενο την αρχιτεκτονική είναι εκ των πέντε κορυφαίων παγκοσμίως. Συμμετέχει στο διαγωνισμό φωτογραφία του SURFACE, του εξειδικευμένου περιοδικού που ασχολείται με την αρχιτεκτονική και την ταξιδιωτική φωτογραφία.

Ο Κώστας Σπαθής μπήκε στην κοινότητα του Instagram  το 2012 . «Ήμουν από τους πρώτους Έλληνες που ξεκίνησε να μοιράζεται φωτογραφίες του, ανακαλύπτοντας μια τέχνη που διαρκώς μεταβάλλεται και εξελίσσεται» λέει και συνεχίζει: «Σήμερα ειδικεύομαι στην εναέρια φωτογραφία χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη». Οι φωτογραφίες του τραβηγμένες με drone, ακολουθούν  βασικούς κανόνες συμμετρίας και παίζουν με το μοτίβο της επανάληψης. Κυρίαρχα θέματα του Κώστα  Σπαθή είναι οι προσάψεις κτηρίων , οι στοές , τα αίθρια, τα κλιμακοστάσια και άλλα στοιχεία του αστικού περιβάλλοντος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον γοητεύει και η φύση.

Είναι 33 χρονών σήμερα, σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο και σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Δείτε φωτογραφίες του ΕΔΩ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης