Ροή Τοπικά

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων κ. Θεοκλήτου (φωτό-video)

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Της Ακολουθίας και της Θείας Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμμετοχή πλειάδας Αρχιερέων απ’ όλη τη χώρα.

Ο κ. Θεόκλητος λίγο προ της χειροτονίας του ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους Αρχιερείς για την εκλογή του, αναφέρθηκε στα νεανικά του χρόνια και στην κλίση του προς την Εκκλησία, στάθηκε ιδιαίτερα στους γονείς του που τον γαλούχησαν με τις Χριστιανικές Αρχές, στον Μακαριστό Μητροπολίτη Μεσσηνία κυρό Χρυσόστομο Θέμελη, πνευματικό ανάστημα του οποίου είναι, αλλά και στον νυν Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο που τον στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Ζήτησε δε τις Πρεσβείες του Αγίου Βησσαρίωνος για να διαποιμάνει καλώς το λαό της Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων.

 

Παρέστησαν στη χειροτονία αντιπροσωπείες από τις Μονές των Μετεώρων, ο βουλευτής Κώστας Σκρέκας, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, ο δήμαρχος Πύλου Δημήτρης Καφαντάρης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και πολλοί Καλαματιανοί ιερείς και πιστοί, καθώς ο κ. Θεόκλητος διακόνησε εκεί επί πολλά έτη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης