Τι είναι οι μεζέδες με τους οποίους μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων; Σύμφωνα με τη Wikipedia οι μεζέδες είναι τα μικρά πιάτα ή ορεκτικά που σερβίρονται για να συνοδέψουν τη κατανάλωση ποτού. Η λέξη προέρχεται από τα περσικά μαζέ, που σημαίνει “γεύση”.
Συνοδεύουν συνήθως το ούζο, το τσίπουρο, το κρασί, τη μπύρα και τη ρετσίνα. Χαρακτηριστικοί μεζέδες της Ελληνικής κουζίνας είναι τα αλίπαστα, διάφορες σαλάτες κ.ά.. Είναι συνήθως αλμυροί, για να ενθαρρύνεται η κατανάλωση περισσότερου ποτού.
Όλα αυτά και άλλα… περισσότερα, λοιπόν, τα βρίσκουμε στο «Φιρφιρί» όπου ο σεφ Κωνσταντίνος Ζυγουράκης… ζωγραφίζει. Αλήθεια. Μάρτυράς μας η φωτό παραπάνω.
Ανοιχτά από το μεσημέρι, με όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6984 69 68 42.