Τοπικά

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην ιστορική Μονή Αγίου Γεωργίου Μυροφύλλου (φωτό)

Συγκινητικές στιγμές το πρωί της Κυριακής στο ιστορικό Μοναστήρι του Αϊ Γιώργη Μυροφύλλου, όπου συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος και πρ. Άρτης κ. Ιγνάτιος.

Το Μοναστήρι το οποίο βρίσκεται ακριβώς στα όρια των δυο γειτονικών Νομών, Τρικάλων και Άρτης, χρονολογείται από τις αρχές του 14ου αιώνα. Η ιστορία του είναι μακρά και μεγάλη, καθώς φαίνεται να είχε χρηματοδοτηθεί ακόμη και με χρήματα από τη Φιλική Εταιρεία για την αναστήλωσή του, ενώ λειτούργησε ως κρυφό σχολειό και καταφύγιο των αρματωλών κατά του Αλή Πασά στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Το Μοναστήρι υπέστη σοβαρές ζημιές στα μέσα του περασμένου αιώνα και οι τελευταίοι μοναχοί που εγκαταβιούσαν εκεί έφυγαν προ πενταετίας.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr κατά το σημερινό συλλείτουργο συμμετείχαν και αντιπροσωπεία Μοναχών της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, καθώς ο Ηγούμενος αυτής, Αρχιμανδρίτης Ελισσαίος έλκει την καταγωγή του από το Μυρόφυλλο (σ.σ. πρόεδρος μάλιστα της Κοινότητας είναι ο αδελφός του Γιώργος Ράπτης).

Φωτογραφίες Δημήτρης Καραγιάννης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης