Η Αγγελική Παπαντωνίου-Χατζηγάκη μπήκε στις ζωές μας, στα Τρίκαλα, εδώ και λίγα χρόνια, διακριτικά και αθόρυβα, πάντα χαμογελαστή, να στηρίζει την προσπάθεια του συζύγου της Μικέλη Χατζηγάκη, ο οποίος πολιτεύεται με τη Ν.Δ.. Γλυκιά και δυναμική, νέα μητέρα τριών κοριτσιών η ίδια, βαδίζει στα χνάρια της οικογένειάς της, προσφέροντας σε εθελοντικές και κοινωνικές δράσεις.
Προσφάτως, η Αγγελική στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της σαν σύμβουλος θετικής ψυχολογίας πραγματοποίησε ένα από τα μεγάλα της όνειρα. Ίδρυσε, μαζί με μια ομάδα στενών συνεργατών, την HFM (Human Flourishing Movement) έναν μη κερδοσκοπικό φορέα, δημιουργώντας και προσφέροντας προγράμματα εφαρμοσμένης Θετικής Ψυχολογίας σε μικρούς και μεγάλους στον χώρο της εκπαίδευσης, και όχι μόνο. Το όραμά της είναι να βοηθήσει παιδιά και ενήλικες να αναπτύξουν έναν τρόπο σκέψης που εστιάζει στα θετικά της κάθε κατάστασης, αποκτώντας μια πιο αισιόδοξη ματιά απέναντι στα πράγματα και στη ζωή γενικότερα.
Τα τελευταία χρόνια τα παιδιά έχουν επηρεαστεί αρνητικά από μια σειρά πραγμάτων: από το κλείσιμο στο σπίτι λόγω πανδημίας και την οικονομική κρίση που έχει δημιουργήσει προβλήματα μέσα στο σπίτι μέχρι την ραγδαία ανάπτυξη του σχολικού εκφοβισμού (bullying). Σήμερα, τα παιδιά βγάζουν ψυχολογικά προβλήματα σε όλο και μικρότερη ηλικία και τα Ελληνικά σχολεία δεν έχουν ακόμα προσαρμοστεί στην νέα πραγματικότητα μετά από μια σκληρή δεκαετή κρίση.
Η Αγγελική αγωνιά για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά που δοκιμάζονται έχοντας ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία της με σειρά σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Αθήνα. Υλοποιεί δε ήδη ένα ετήσιο πρόγραμμα εφαρμοσμένης Θετικής Ψυχολογίας με δράσεις που απευθύνονται σε δασκάλους αλλά και σε μαθητές, χρησιμοποιώντας δραστηριότητες, οπτικοακουστικά μέσα αλλά και ενημερώσεις και παρουσιάσεις από εξειδικευμένους συνεργάτες.
Μαζί με την ομάδα των ψυχολόγων και συνεργατών της διδάσκει συγκεκριμένες ασκήσεις που έχουν εφαρμοστεί σε κορυφαία σχολεία των ΗΠΑ και της Αυστραλίας και στοχεύουν να ενισχύσουν τα θετικά συναισθήματα των παιδιών, την ευγνωμοσύνη που νιώθουν, την δημιουργικότητα, την ομαδικότητα και να ενδυναμώσει τις σχέσεις μεταξύ τους. Ειδικά το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό σε ένα κόσμο που τα παιδιά χάνονται σε ηλεκτρονικά παιχνίδια και στα σόσιαλ μίντια και αποξενώνονται όλο και περισσότερο.
Φύση αισιόδοξη η ίδια, πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ψυχολογία των παιδιών μέσα από τα προγράμματα Θετικής Ψυχολογίας. Άλλωστε, μόνο με αισιοδοξία μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα σε τέτοιες εποχές. Όπως έλεγε και ο Ουίνστων Τσώρτσιλ «είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Δεν φαίνεται να έχει καμία χρησιμότητα να είμαι οτιδήποτε άλλο».