Συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ έδωσε ο Μικέλης Χατζηγάκης ο οποίος μίλησε για τα ενεργειακά, την ακρίβεια, το Ουκρανικό και την νέα κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό.
Αναφορικά με την οικονομία είπε στην TRT πως «η κατάσταση είναι όντως πολύ δύσκολη, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Το βλέπω και εγώ καθημερινά στις περιοδείες μου στον Νομό Τρικάλων, και στην επαφή μου με τους πολίτες. Πράγματι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνία υποφέρει με τις αυξήσεις. Το πρόβλημα είναι έντονο, από την μια, αλλά είναι και διεθνές και σύνθετο. Αντίστοιχο πληθωρισμό και ακριβή ενέργεια έχουν και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Σε καμία περίπτωση δεν το λέω αυτό ως δικαιολογία αλλά για να έχουμε μια πλήρη εικόνα γιατί μερικοί μας λένε ότι ο Μητσοτάκης έφερε την ακρίβεια. Το πρόβλημα λοιπόν είναι ευρωπαϊκό και διεθνές και θεωρώ ότι η αντίδραση πρέπει να είναι πανευρωπαϊκή. Και με βάση τις πληροφορίες θα είναι πανευρωπαϊκή και οι ανακοινώσεις επ’ αυτού θα γίνουν μέσα στον Μάιο. Τώρα, η κυβέρνηση έχει ήδη πάρει κάποια μέτρα όπως οι εκπτώσεις στα καύσιμα, οι επιδοτήσεις στο ρεύμα και μια σειρά μειώσεων φόρων, όπως π.χ. ο ΕΝΦΙΑ και εισφορών. Ξέρω ότι οι επιδοτήσεις στο ρεύμα και οι εκπτώσεις στα καύσιμα δεν είναι αρκετές. Το καταλαβαίνω. Όμως κάνουμε ότι μπορούμε δεδομένων των δημοσιονομικών περιθωρίων. Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα». Στην συνέχεια τόνισε ότι «το πιο εύκολο πράγμα για ένα πολιτικό είναι να βγει και να τάξει λεφτά και φοροελαφρύνσεις. Αλλά οι υπεύθυνοι και σοβαροί πολιτικοί εξηγούν στον κόσμο τις επιλογές τους και τους δίνουν την εικόνα της πραγματικότητας χωρίς να εξωραΐζουν καταστάσεις και να λαϊκίζουν».
Αναφορικά με την οικονομία ο Χατζηγάκης μίλησε για την «μείωση της ανεργίας στο 12.8% από 17.2% που την παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ». Συγχρόνως υπογράμμισε την προσέλκυση ξένων επενδύσεων από διεθνείς κολοσσούς όπως Microsoft, Pfizer, Next, Volkswagen κ.α. Παράλληλα, έκανε λόγο για την μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών αλλά και για τις επιδοτήσεις για νέες θέσεις εργασίας.
Τέλος, για το Ουκρανικό είπε πως «η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Νομίζω πάντως ότι αλλιώς τα περίμενε ο Πρόεδρος Πούτιν, αλλιώς του ήρθαν. Ίσως περίμενε παράδοση της Ουκρανίας σε μια εβδομάδα και τώρα έχει μπλέξει. Τώρα αν βρισκόμαστε κοντά σε λύση, όπως με ρωτήσατε, ή όχι αυτό εξαρτάται από τις πραγματικές προθέσεις της Ρωσίας αλλά και τι μπορεί να αποδεχτεί η Ουκρανία. Ας ελπίσουμε ότι θα λήξει σύντομα ο πόλεμος και δεν θα θρηνήσουμε άλλους νεκρούς».
Επίσης, τόνισε ότι η ενεργειακή κρίση δημιουργεί και ευκαιρίες. Για παράδειγμα, η περαιτέρω προώθηση των ΑΠΕ μας βοηθάει γιατί η Ελλάδα είναι πλούσια σε ήλιο, θάλασσα και ισχυρούς ανέμους και συνεπώς έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα και μεγάλες δυνατότητες. Όπως, και οι εγκαταστάσεις για μετατροπή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ρεβυθούσα και στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και των αγωγών TAP και IGB, μας δίνουν την δυνατότητα να γίνουμε περιφερειακός σταθμός διακομιδής φυσικού αερίου.